onsdag 19 november 2008

En vampyr inte BARA i höst!

I press och på tv har vi fått veta att det ska vara en vampyr i höst, att vampyrtrenden har kommit, att det nya heta är vampyrer osv.

Naturligtvis håller vi med om att det är mycket vampyrer i höst, men är det inte bara som det ska vara? Är inte höst helt naturligt vampyrtid? Och har det inte varit så sen Anne Rice banade väg för det med En vampyrs bekännelse?
Nå, det tycker vi i alla fall. Och vi opponerar oss stilla mot tanken att det är något nytt med vampyrer, eller att det skulle vara en fluga.
Nej, vi säger som Göran Everdahl i Eco Queen nr 3/08 - vampyren kommer att fortsätta sätta (blod)kant på vår hösttillvaro även framöver. Det är för övrigt den bästa artikeln om vampyrer, i framförallt film, som jag hittat på hela hösten. Spana också in det förtjusande vampyrmodet i eco-tappning som visas upp på modesidorna.

Det pratas mycket just nu om Stephenie Meyers vampyrböcker, inte minst för att Twilight går upp på bio den 21:e november, men favoritvampyrungdomsboken för oss i butiken är ändå Richelle Meads Vampire Academy. Hennes senaste, Shadow Kiss, verkar bli en riktig succé!

/Nosferatu-Nene

5 kommentarer:

Tålmannen sa...

Hu, otäckt!

Urrk sa...

Jag har hört tals om att man kan bli biten av sin hobby så nu vet jag inte om jag vågar mig till Malmö efter solnedgången!

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Ja, det var inte utan att jag skrämde mig själv också. Men vad gör man inte för jobbet?

Nene

Tålmannen sa...

Ingen fara, Tålmannen tål det mesta =:o

Tålmannen passar på att förtydliga med att fotot är otäckt bra!

MissMagicGirl sa...

Ja, det är roligt med hela vampyr trenden.