torsdag 20 november 2008

Vart vill du åka på vintersemester? #2

Yes, vi drar till Mumindalen! Förutom alla magiska äventyr och all hallonsaft har de ju dessutom den goda smaken att gå i ide när det händer sådana där hemska saker som snö. Denna vecka drar vi ut i jymden:

Vart vill du åka på vintersemester?
Del 2: Science fiction

A galaxy far, far away.
Sol och sand på Tatooine, skidturer på Hoth, guidad rundtur på Dödsstjärnan (cafeterian serverar Penne all'arrabiata), kanotutflykt på Dagobah och det trevliga tidsfördrivet kick-the-ewok på månen Endor.


Ursa Minor Beta.
planeten som nästan uteslutande består av solig subtropisk kust är det alltid lördag eftermiddag, förutom de områden där ständig lördagkväll råder. Den huvudsakliga sysselsättningen är att slappna av, på stranden eller på barerna. Men bara ett glas juice kostar i och för sig över 60 altairiska dollar...


Caprica City.
Hmm... före cylonerna, hoppas vi. De tolv koloniernas huvudstad ligger vackert vid havet och skryter med höga torn och glittrande spiror. Och, förstås, chansen att få träffa många intressanta personer.


Holodeck.
Flest resmål i ett! De flesta skepp värda namnet i Stjärnflottan är utrustade med denna rekreationsmöjlighet där man i princip kan hamna vart man vill (och slippa ut ur uniformen ett tag).


The Culture.
I Iain M. Banks anarkistiska, hedonistiska samhälle har de avancerade teknologiska framstegen lett till att alla har allt, ungefär. Artificiella intelligenser sköter glatt allt det tråkiga arbetet, så människorna är fria att ägna sig åt att njuta av livet.


Mars.
Fager från rymden, koloniserad och terraformad som en tillflykt för mänskligheten eller ett arkeologiskt resmål? Mars ligger nära nog för att ha varit drömmarnas mål länge och nu erbjuder vi ett semesterbesök så här i vintertid.
/ För jymden, Karin & Nene

5 kommentarer:

Johan - Demarkist i själ och hjärta sa...

men… vadfalls. Vart är the glitter band? Jag hade till och med kunnat tänka mig att vistas i the rust belt om så vore. Om inte annat för att få åka palankin och vara smittad av teknopest. Och är inte Chasm City det perfekta resmålet för unga förälskade? ehrm, kanske inte ändå.

Snöfrid sa...

Jag väljer nog... större delen av universum. ^^
(På jakt efter Riddick)

Gunnar sa...

Klurigt, tycker det känns som det saknas en hel del intressanta resmål och framförallt det ultimata alternativet "Resa med TARDIS", för coolast skulle vara att hänga med Doktorn. Fast hoppas det här näst dyker upp en omröstning om vilken parallevärld man skulle semestara i, alt vilken tidsresa/framtidsresa man vill göra...

Det jag skulle saknat var (i ordning som jag skulle röstat):

Transsexula Transyvainia
Halfworld
Red dwarf
Earth 2
... och kan fortsätta listan...

Nu fick det bli alternativet där jag kunde dricka drinkar med Lando och flörta upp Leia :-P

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Gaah! *Sparkar mig själv för att jag glömde Transexual* Vilken miss!

Men TARDIS får nog vara med i någon kommande omröstning om transportmedel, tillsammans med bl a Kattbussen och häxkvast...

/Cap'n Karin

Anonym sa...

Oj, vad old school jag kände mig här.

I den röda damens slott och ingen annan stans.

/Krämer