onsdag 1 februari 2012

Urban fantasy-kampanj!

Nu har vi sänkt priset på bok 1 i en mängd av våra favorit-urban fantasy-serier, allt för att snärja in er i ett läsberoende där magi och monster är en del av vardagen. Böckerna är:

Jim Butcher: Storm Front: nu 85 kr.
Harry Dresden är den ende trollkarlen i Chicagos Gula Sidorna, och funkar både som privatdeckare och som konsult till polisen när brotten är mer svårförklarliga än vanligt. Som när de begåtts av nekromantiker, varulvar, vampyrer och andra mörkrets varelser. En serie övernaturliga noir-deckare som börjar bra och blir bättre och bättre bok för bok allteftersom mytologin, intrigerna och karaktärerna blir mer fördjupade. En verklig hörnsten och måste-läsning inom urban fantasy.

Patricia Briggs: Moon Called: nu 65 kr.
Mercy Thompson är en skinwalker, hon kan hamnskifta och bli en coyote. Hon har vuxit upp hos varulvar och bor nu granne med den lokala alfan, men är glad att hålla sig för sig själv och slippa flock-dynamiken. Hon jobbar som bilmekaniker - och hennes chef är en smed av älvafolket, och en av hennes kunder och vänner är en vampyr som kör en Scooby Doo-skåpbil. Hon försöker hålla sig utanför de andra övernaturliga folkens konflikter, men när striderna bokstavligen hamnar på hennes tröskel har hon inget val.

Tanya Huff: The Enchantment Emporium: nu 65 kr.
Allie Gale tar över sin mosters second hand-affär i Calgary när mostern plötsligt försvunnit. Men prylarna i butiken är oftare magiska än mundana och detsamma gäller för kundkretsen. När man vuxit upp omgiven av Gale-mostrar är dock sådant vardagsmat. Att det flyger drakar över stan är dock lite mer oväntat. Och det verkar pågå ännu mer sinistra saker, riktade mot Enchantment Emporiums kunder. Mytisk urban fantasy där magin har gamla rötter.

Charlaine Harris: Grave Sight: nu 65 kr.
Harper har blivit träffad av blixten och tillsammans med andra krämpor har hon fått förmågan att känna var de döda ligger - och deras sista ögonblick i livet. Hon frilansar som mänsklig slagruta för att finna de som fått en grund grav vid vägkanten eller för att ta reda på vem som verkligen ligger sex fot under marken. Lågmäld och intensiv urban fantasy som utspelas på småorter i USA.

Rob Thurman: Nightlife: nu 65 kr.
Om du kör Harry Dresden och Sam & Dean Winchester i en mixer och tillsätter några skopor extra cynism så får du Cal Leandros. Och han är sur över att du kört honom i en mixer. Sur och beväpnad. Cal och hans bror Niko har jagats av - och följaktligen också jagat - monster i hela sina liv, samtidigt som Cal måste kämpa med monstret i sig själv (bokstavligen). Njutningsläsning för folk med mörk humor.

Richelle Mead: Vampire Academy: nu 75 kr.
Rose och Lissa, en dhampir och en moroi, har rymt från S:t Vladimirs skola där de båda gått. Rose för att bli livvakt och Lissa för att utbildas inför sitt liv som högvälboren vampyr. Deras tillvaro var hotad av strigoi, vampyrer som gett upp sina själar för ökad makt och styrka, men nu förs de tillbaka till skolan, den plats Rose är säker på men är som farligast för Lissa. Spännande och actionfyllt ungdomsdrama med gott om vampyrer, intriger och Buffy-vibbar.

Ilona Andrews: Magic Bites: nu 65 kr.
Magin är tillbaka i världen och Atlanta är en förändrad plats. Teknik funkar bara ibland, magi är den nya elektriciteten och vampyrer är bara ett av alla de monster som finns därute. Någon måste stå mellan de värnlösa människorna och de nya hoten, och Kate Daniels är en riddare som har tagit på sig den uppgiften. Eller ja, en frilansande riddare, som har sina egna hemligheter att skydda och som inte drar sig för att sparka rumpa, vare sig den är hamnskiftares, blodssugares eller chefens.

Rachel Caine: Glass Houses: nu 60 kr.
Morganville, Texas, är en liten och på ytan sömnig stad med ett universitet där Claire Danvers har börjat. Hon är 16 och är yngst i sitt studenthem, något korridorens plågoande inte låter henne glömma. Efter att ha blivit utsatt för de grymmare sidorna av mobbing bestämmer sig Claire för att hon behöver bo utanför campus. Det är först då hon inser att Morganville inte är som andra städer - den styrs helt av vampyrer. I Morganville-serien lever människorna i staden efter vampyrernas regler och om en student eller två försvinner är det bara väntat. För Claire gäller det att inte bli en av de som försvinner och till sin hjälp har hon sina nya rumskamrater och sin snabbtänkthet. Beroendeframkallande sträckläsningsserie med en smart huvudperson.

Kelley Armstrong: Bitten: nu 85 kr.
I första delen av Armstrongs Women of the Otherworld-serie träffar vi Elena, en stark, snygg och självsäker kvinna - som dessutom är varulv. Sedan Elena blivit biten och förvandlad har hon brottats inte bara med sin dubbla natur utan också med det liv som verkar vara utstakat för henne (stanna i Flocken, försvaras av de andra varulvarna, inte ha ett eget liv) och det liv hon själv valt (arkitektpojkvän, jobb, lägenhet i stan). När en galen varulv börjar ha ihjäl folk måste Elena hjälpa till och tvingas då ta ställning - det ena livet eller det andra?
Första delen i Women of the Otherworld-serien som handlar om flera olika huvudpersoner och många olika sorters övernaturligheter.

Christina Henry: Black Wings: nu 65 kr.
Madeline Black jobbar för Döden. Hon är en psykopomp, det vill säga en som ledsagar de dödas själar till livet efter detta. Hon har magi och ett pampigt par vingar till sin hjälp, men hon är på jour dygnet om, sju dagar i veckan, utan lön. Hon har redan sett mer än de flesta, men så börjar ett monster hemsöka Chicago som är värre än nåt hon hittills träffat på. I de extrema situationer som följer upptäcker hon att hon har fler krafter än hon anat, och att något i hennes historia riskerar placera henne mitt emellan ärkerivalerna Himlen och Helvetet. Tuff urban fantasy med fokus på action, intriger och karaktärer.

Katharine Kerr: License to Ensorcell: nu 65 kr.
Katharine Kerr, känd och älskad för sin långa fantasyserie om Deverry, skriver numera urban fantasy. Hennes hjältinna heter Nola O’Grady, en synsk hemlig agent som jobbar för en avdelning så konfidentiell att inte ens CIA vet att den finns. Hon paras ihop med Ari Nathan, en lika hemlig agent från Israels lika konfidentiella, officiellt icke-existerande avdelning, för att jaga en mördare som siktar in sig på varulvar.

Nancy Collins: Right Hand Magic: nu 60 kr.
I New York finns en stadsdel som är mer segregerad än andra - Golgotham. Den befolkas av fauner, kentaurer, varulvar och andra magiska varelser. Människor göre sig icke besvär. Trots det, eller kanske på grund av det, flyttar Tate dit. Hon är skulptör och försöker komma undan sin rika familjs långa arm. Golgotham är det bästa stället att göra det på, men inte det tryggaste. Det tar inte lång tid innan Tate är indragen i Golgothams mörkare sidor och maktspel.
Urban fantasy av författaren bakom Sonja Blue-böckerna.

Sandy Williams: The Shadow Reader: nu 65 kr.
Det finns människor som kan se älvor. McKenzie Lewis kan spåra dem, genom att läsa skuggorna de lämnar efter sig. På grund av detta jobbar hon för älvakungen med att spåra rebeller och andra som skulle sätta sig upp mot kungen. Hon försöker kombinera det med att samtidigt satsa seriöst på studierna, vilket inte alltid är helt lätt. Men när hon kidnappas av rebellernas ledare, som avslöjar ett och annat, så måste hon börja ifrågasätta sin ställning. Älvaintriger, action och en kärlekstriangel.

Simon Green: Something from the Nightside: nu 65 kr.
The Nightside är den hemliga sidan av London - där är det alltid klockan tre på natten; människor, monster, gudar och andra väsen trängs på dess gator; faror lurar överallt och det är det som lockat de flesta som hittat dit; Nightside är både äldre och större än London. Vår hjälte är John Taylor, en privatdeckare som kan hitta vad som helst med hjälp av sitt tredje öga, hans "private eye".

Amanda Bonilla: Shaedes of Gray: nu 65 kr.
Darian är en shaede, en övernaturlig som kan dölja sig i skuggor, och så vitt hon vet är hon den sista av sitt slag. Seattle en passande stad för en shaede att bo i - där är det är så ofta mulet att Darian för det mesta lätt kan försvinna in i en skugga. Och det är väldigt hjälpsamt i hennes yrke - hon är nämligen lönnmördare. Hennes senaste jobb får henne dock att tveka. Måltavlan verkar inte bara vara en av de goda, han är också kungen av shaede.

Inga kommentarer: