fredag 30 juli 2010

Filmnyheter på en fredag...

Spekulationerna är nu över. Herr del Toro ger oss det vi vill ha! Hobbitar kan fara och flyga och spökiga hus kan överlåtas till Scooby Doo, vi får äntligen det som skulle kunna bli den bästa H P Lovecraft-filmen någonsin skapad, At the Mountains of Madness. Denna klassiska novell har potential att bli en fenomenal film, och för all er som inte har läst den är den ett mythosmåste. Nu håller vi tummarna för att filmpampar, revisorer och gudar från bortom tid och rum inte lägger sina slibbiga tentakler mellan Guillermo och hans skapande. 3D får vi väl leva med dårå.

På bio går Trollkarlens lärling upp i veckan. Titeln säger det mesta, vanlig kille upptäcker plötsligt att han kan magi, blir kontaktad av Nick Cage i en otrolig frisyr, förstår att han måste rädda New York från undergång.

Vi har några fina DVD-nyheter den här veckan:

Första delen i animeversionen av Vampire Knight - På dagen är Cross Academy en vanlig skola, men på natten är det blodsugarna som får lära sig multiplikationstabellen. Tonårsvampyrer blir kära och förälskelsen sträcker sig även över blodsgränserna.

Nästa nyhet kommer också från asien, Samurai Zombie - En lågbudgetvariant av From Dusk till Dawn, där vampyrer i öknen har blivit utbytta mot odöda samuraier i skogen, genialt!

Slutligen har vi Bubba Ho-Tep på blu-ray - En åldrad Elvis ger sig i kamp med en urgammal mumie för att försvara ett ålderdomshem. Denna klassiker har allt man behöver, plus Bruce Campbell! Extramaterialet innehåller bl a ett kommentarspår med "The King".


TV-helgen bjuder också på en del godbitar:

Ikväll: SVT1 - Hedwig and the angry inch, TV4 - Wicker man (remaken av klassikern), Kanal5 - The Shining.

Imorgon: TV3 - Tokyo Godfathers, TV4 - Primeval, Kanal5 - Swordfish, TV6 - The Big Lebowski.

Söndag: TV4 - Cloverfield, Kanal9 - Sherlock Holmes: Baskervilles Hund.

Håll till godo, och glöm inte att se Inception!

3 kommentarer:

Tobias sa...

"Denna klassiker har allt man behöver, plus Bruce Campbell!"
hahaha, bra citat!

Staffan sa...

"Allt man behöver, plus Bruce Campbell"?

Skulle alltså Bruce Campbell inte ingå i saker man behöver? Nu förstår jag inte riktigt...

Nikst sa...

3Dn kommer nog göras med teknologin som Cameron använde, vilket endast Avatar har haft och därav anledningen till att den är den enda filmen som faktiskt såg bra ut i 3D. Cameron kommer vara producent för filmen som Guillermo gör så då kan jag inte tänka mig att de ska post-konvertera filmen till 3D, utan det mest troliga är att de använder riktiga 3D kameror under inspelningen. Lets hope!