torsdag 29 april 2010

Nördarna rekommenderar: Holly Black

Holly Black ligger bakom den vansinnigt spännande och fantasieggande serien om älvafolk i New York som börjar med Tithe, fortsätter med den ännu bättre Valiant och avslutas (så här långt, vad vi vet) med Ironside. Om man vill kan man läsa Valiant fristående, men oavsett så bör man läsa Tithe före Ironside.

Nå, inte nog med att hon har skrivit den förtjusande trilogin, hon är dessutom en av författarna till Spiderwick och novellsamlingen Poison Eaters. Hon har dessutom precis kommit med en ny bok, i en ny serie med helt nya förutsättningar - White Cat.
Den handlar om curse workers, personer som kan förbanna eller förtrolla någon genom att röra vid dem. Förmågan är naturligtvis förbjuden och att bära handskar är ett krav. De som ändå ägnar sig åt sådant gör det under maffialiknande omständigheter och där - mitt i la familia - finns en ung man utan några förmågor men med ett mord på sitt samvete. Som om inte det var nog så börjar han gå i sömnen och drömmer mardrömmar om en vit katt. Hans bröder gör inget för att lugna hans nerver eftersom de beter sig underligare och underligare.

Om det inte framgår så ser jag fram emot den här serien.
-Nene

Inga kommentarer: