tisdag 6 april 2010

En episk uppgörelse!

Nu har det blivit dags för final i Suvudus Cage Match 2010, turneringen mellan fantasys största hjältar. Och finalparet är en händelse som ser ut som en tanke: Jaime Lannister mot Rand al'Thor! ... Och tanken det ser ut som - en uppgörelse mellan de två största pågående fantasyserierna just nu - tänkte vi förvalta här:

Who would win in a fight?

A Song of Ice and Fire vs The Wheel of TimeDet står er fritt att tolka frågan hur ni vill, och lämna gärna en kommentar om hur ni tänker er slaget. Vi håller oss naturligtvis objektiva och opartiska.

/Karin Stark och Nene Lannister

5 kommentarer:

Nikst sa...

Har inte läst George RR Martins serie än, vill inte börja läsa den förrän han åtminstone släpper den boken som redan är försenad 2 år. Men om man kollar på sfboks poll så verkar många tycka att den är bättre än The Wheel Of Time. Really? Är den verkligen bättre? Har lite svårt att se det/tro på det...

Momiji sa...

Som den enda som inte har något problem att vänta i åratal på nästa bok av A Song of Ice And Fire känner jag mig lite ensam. Det finns författare, vars serier man kan vänta med att läsa tills de är färdigskrivna, och så finns det George R.R. Martin. Så självklart vinner A Song of Ice And Fire över vilken annan modern fantasyserie som helst.

Om man däremot hade ställt den mot Robin Hobbs Fjärrskådartrilogi hade valet blivit knivigare. :)

Sebastian sa...

Jordan har dragit ut på saker lite väl länge och magisystemet är lite väl obalanserat.
Martin är lite väl deprimerande och något kaotisk. Plus att rustningar och heraldik känns orealistiska.

Jörgen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jörgen sa...

Song of ice and fire är ju fortfarande i introduktionsfasen. Man vet fortfarande inte vad serien ska ut ut på. Ungefär som Days of our lives eller The bold and the beautiful. I själva introt i bok 1 så verkar det som om undeads är "det största hotet", men konstigt nog dyker de knappt upp alls i resten av serien. Men tydligen ska det bli vinter, och det låter ju jättehemskt.

Å andra sidan så gick WoT ner sig rejält efter 4 böcker och blev oläsbar smörja (förutom kapitlen om Mat). Sanderson lyckades dock skaka liv i storyn rätt bra tyckte jag (förutom kapitlen om Mat >_<).

Eftersom WoT har ett "end condition" så får jag lägga min röst där.