fredag 23 april 2010

Bokfredag

Filmfredag förvandlas idag till Bokfredag - det är ju Världsbokdagen! Vi börjar med att tipsa om tips: vi har som ni kanske har sett en ny bloggtagg: Nördarna rekommenderar. Där skriver vi om våra egna favoriter, de där böckerna vi tycker att alla borde läsa och som vi ständigt ställer upp på våra tipshyllor.

Och i Filmfredags anda är det här några av veckans stora boknyheter:

Lilla stjärna av John Ajvide Lindqvist.
Sveriges skräckmästare är tillbaka, redo att skrämma vettet ur oss igen och se till att vi aldrig kommer att se på Allsång på Skansen på samma sätt igen.


Dead in the family av Charlaine Harris.
Tionde romanen om Sookie Stackhouse, den synska servitrisen som hänger med vampyrer, hamnskiftare, häxor och älvor.A mighty fortress av David Weber.
Fjärde boken i serien Safehold - om människors kamp mot utomjordingar, kolonisationsskepp och en avlägsen framtid med totalitärt styre, och dessutom med aningar av Arthursagan.

Pride and prejudice and zombies - the graphic novel, samt Little women and werewolves.
Mashup-trenden fortsätter oförskräckt och blodigt!


A legacy of daemons av Camille Bacon-Smith.
Den länge efterlängtade uppföljaren till två av de tidigaste böckerna i subgenren paranormal investigators, Eye of the daemon och Eyes of the empress, om två demoner och en halvdemon som löser de mer mysko brotten.Sandman Slim av Richard Kadrey.
James Stark har jobbat som hitman för Helvetet men är nu på rymmen i L.A., jagad av både onda och goda. Boken har blurbats av bland andra William Gibson, Charlaine Harris, Cory Doctorow och Holly Black ...

Teeth of beasts av Marcus Pelegrimas.
Tredje boken i Skinners, om monsterjägare bland "bloodsuckers, Full Bloods and mongrel beasts, shapeshifters and minor freaks."God of clocks av Alan Campbell.
Bok tre i The Deepgate Codex. Deepgate är en stad som hänger i enorma kedjor över en bottenlös avgrund. Vi utlovas klockgudar, ödmjukade änglar, himlaskepp, monsterfighter och en stursk liten hund.

1 kommentar:

Urrk sa...

Jag förstår inte vad som händer. Precis när jag köpt alla böcker jag vill läsa så kommer det ut nya böcker som jag också vill läsa. Upprörande!