lördag 15 augusti 2009

Skatter från det förflutna
Efter en del kontrovers har Malmö stadsbibliotek bestämt sig för att skänka bort de böcker som har gallrats ut för att ge plats åt nya "mötesplatser", istället för att mala ned dem. Vi har ingen aning av vad som försvinner men vill man verkligen försitta chansen att hitta dyrgripar, kanske översatt rysk science fiction eller den där utgåvan av favoriten man läste i sin barndom?


Kl 12.00 slog dörrarna upp så skynda skynda...

9 kommentarer:

Nikst sa...

A det är ju typiskt att man bor i Stockholm. Får man hoppas att Stockholmsstadsbibliotek gör samma sak =)

Tomb sa...

Hoppas Malmös uteliggare passar på att läsa lite fi-sci. (Joss Whedons ord TM) Då kanske de alla blir rymdraketpiloter. Eller redo då underliga monster äter på de oönskade.

Johan sa...

Råkade *host* traska förbi där ibland de regnklädda bokälskarna, och ärligt talat såg det allra mesta ut som saker man kunde vara utan.

Om nu det var tur eller dåligt... :)

Anonym sa...

Jag minns när biblioteken sålde ut gamla böcker. Det var som att få julafton en gång extra. Jag har fortfarande flera gamla skatter i pansarband i bokhyllan.

Den här gången missade jag helt att de hade utrensning. Attans, eller kanske inte om Johan och jag har samma smak (vi hänger ju här båda två).

Lina sa...

Jag fick min Days of the Triffids av John Wyndham för en ynka två kronor på mitt gamla gymnasiebibliotek. Fynd of the fynds skulle jag säga.

Urrk sa...

Åååh, "Day of the Triffids", mmmm, ryyys! :D

Johan sa...

Lindorm, lita på min goda smak och omdöme när det gäller biblioteksutrensningar, loppmarknader, antikvariatsfyndlådor, remainderbokhandlar, utförsäljningar, februaribokreor och liknande :)

(Möjligen var ett problem att allt intressant redan hunnit försvunna när jag passerade; jag blev uppehållen av en sfbokhandel på vägen ;)

Johan sa...

Nu virrar jag ihop saker här, söndag var det ju. Då var jag ju helt klart inte på nån stängd bokhandel... Men regnade gjorde det då med :)

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Johan: Heh. Jo, man har ju ett öga ute efter sf och fantasy när man ändå är i närheten av begagnade böcker. Linas triffid-fynd är väldigt sporrande. Och inte låter man lite regn stoppa en då?