måndag 10 augusti 2009

Neil Gaiman är bäst

En rubrik som alltid funkar. Men just idag är det med anledning av att årets Hugo Awards har delats ut på WorldCon. Bästa roman blev - förstås, tycker vi här - The Graveyard Book.

Elizabeth Bear är också bäst, förstås - hon vann för bästa "novelette" med Shoggoths in Bloom. Och Joss Whedon är bäst han med, vann Best Dramatic Presentation, Short Form för Doctor Horrible’s Sing-Along Blog. Läs hela listan på alla som är bäst här!

3 kommentarer:

Daniel sa...

Bear kan ju gå och dra en Shoggoth över sig. Skräpberättelse.

James Alan Gardners "The Ray-Gun: A Love Story" har bra mycket mer att komma med, tycker jag. Synd att den inte vann.

Och på novellsidan vann fel också. Den där Chiang hade inte så mycket att komma med i “Exhalation”. “26 Monkeys, Also the Abyss”, av Kij Johnson skulle ha kammat hem det ju. :(

SF och fantasyprisen slutar aldrig som jag vill. Får hoppas att World Fantasy Award gör bättre ifrån sig i år (jag har fortfarande inte släppt Ysabel över Territory...).

Gabi sa...

Jag är så glad att Girl Genius vann, en serie med galna vetenskapskvinnor (och män... och katter) och steampunk och Jägermonsters som bryter på tyska förtjänar all uppmärksamhet den kan få!

Åka sa...

Daniel: Hugo-priset är ju utdelat av fans, så det är mer popularitet än kvalitet som räknas. Och sen blir ofta fel saker nominerade till att börja med... Bli medlem i världskongressen, nominera och rösta rätt! (Inte för att jag kommer att göra det, om jag inte vet att jag kommer att ha möjlighet att faktiskt vara med på världskongressen.)

Kategorin "novelette" brukar förresten kallas "långnovell" på svenska. Kategorierna är alltså roman, kortroman, långnovell och novell.