måndag 21 maj 2012

Årets Nebula är utdelad!

I helgen delades årets Nebulapris ut. Det är ett litteraturpris som delas ut till årets bästa science fiction- eller fantasyverk, det röstas fram av medlemmarna i SFWA (Science Fiction and Fantasy Writers of America). Tillsammans med Hugon är det den största prishändelsen under året och vi har förstås hållit ett öga på det. Och utan att dra ut på det ytterligare, priset för årets bästa roman (i den amerikanska utgivningen) går till:

Jo Walton för Among Others!


Among Others har varit en favorit här i butiken och vi är väldigt glada att kunna gratulera henne till en välförtjänt Nebula! Eftersom Walton har fått favoritförfattarstatus hos oss så var det extra roligt att hon fick Damon Knight Grand Master-priset för livsverk. Om ni inte är bekanta med henne sen tidigare så vet ni nu att ni har mängder av fantastiska läsupplevelser framför er.

Det delades ut tre andra Nebulor också: för bästa novella, novellette och short story. Vinnarna där var (i ordning): Kij Johnsson, Geoff Ryman och Ken Liu. Dessutom fick Neil Gaiman Ray Bradbury-priset för sitt Doctor Who-avsnitt The Doctor's Wife och Delia Sherman fick Andre Norton-priset för sin ungdomsbok The Freedom Maze. (Här finns en lista på de nominerade och pristagarna.)

Stora gratulationer till alla!

1 kommentar:

Brussa sa...

Pssst. Vart det inte Connie Willis som fick "Damon Knight Grand Master Award for her lifetime contributions"?