söndag 1 april 2012

Dagens stora nyhet

CBS och Fox har bestämt sig för att samarbeta på ett projekt och göra en ny fantasy-tv-serie, i syfte att knäcka HBO och bräcka Game of Thrones. Seriens huvudförfattare kommer att bli Scott Lynch, Patrick Rothfuss och Brandon Sanderson, vilket tyvärr innebär att The Republic of Thieves, The Doors of Stone och A Memory of Light nu är uppskjutna på obestämd tid, men so it goes.

På en presskonferens lovade de tre författarna att serien kommer att bli
ännu mer episk än GoT - 24 entimmasavsnitt per säsong. Vi kommer att få se mycket mer magi, ännu mer fantastiska miljöer och oslagbart storslagna hjältar. En representant från tv-bolagen sade att de dessutom garanterar att de mest älskade huvudpersonerna inte kommer att dö. "Kanske", lade Lynch till, och de tre författarna skrattade elakt.

Premiär planeras preliminärt till 1 april 2013.3 kommentarer:

elisabeth sa...

men var är brudarna?
alltså. det där verkar ju kul. men blir det ännu fler tavern wenches och stridiska fula amazoner så vete katten om man tyar med.

elisabeth sa...

men åkej, ett skämt. jag går alltid på dem.

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Brudarna verkar vara bättre på att hålla sina deadlines, så det är inte lika roligt att driva med dem ;)

Jag hade kunnat skriva att Terry Windling, Emma Bull och Ellen Kushner skulle få göra TV-serie av Bordertown, men det hade varit för bra för att vara osant ...