onsdag 18 april 2012

Vi behöver Cabin in the Woods

Det här är del i en kampanj vi härmed inleder. Målet är att få se Cabin in the Woods på bio i Sverige. Vi vänder oss alltså i första hand till de svenska filmbolagen, och undrar vem som kommer först med att köpa in rättigheterna för den svenska marknaden och därmed vinna vår tacksamhet och kärlek.

Vad är Cabin in the Woods? Det är en skräckfilm skriven, producerad och regisserad av Joss Whedon (Buffy, Angel, Firefly, och just det, Avengers) och Drew Goddard (Cloverfield, Lost, Alias). På allra översta ytan ser det ut som en klassisk skräckfilm om ett gäng ungdomar som åker ut till en isolerad stuga i skogen ... men taglinen är: You think you know the story. Detta är något annat.


Några omdömen hittills:
Den hade premiär i fredags 13 april och ligger nu trea på box office med 14,7 miljoner besökare enligt IMDb, och har där redan 8,2 i betyg. Fangoria, den ledande tidskriften om skräckfilm, skriver sånt som "the year's most surprising fright feature" och "a subversive fright film you're guaranteed to love" i nummer 312.

Och nörd-bloggen io9 har skrivit ett gäng artiklar som framför allt har fått oss att utropa vi måste se Cabin in the Woods! Läs t ex Cabin in the Woods will make you love movies all over again, Why Cabin in the Woods Really Is Like a Very Special Buffy Episode, och
Yes, Cabin In the Woods is that f—king good.

Rolling Stone skriver " a deliciously devious scare dance that keeps changing the steps until you lose your shit and fall helplessly into its demonic traps" och "fiendishly funny"; IGN skriver "an incredibly clever and fun take on classic horror movie tropes (...) a wonderfully conceived story that gives a bigger than life and fascinating explanation for why so many horror movie cliches exist in the first place." Och andra har sagt:
Kort sagt: en lovprisad film av högaktuella filmskapare, högeligen efterlängtad av en stor fanbase.

Vi har även startat en Facebook-sida för kampanjen. Sprid och dela! Cabin in the Woods åt alla!

11 kommentarer:

OldSwede sa...

Rättigheterna ägs av Noble Entertainment. Gå gärna in på deras Facebook-sida och tyck till!

Kruegerrands sa...

STRÅLANDE initiativ och kulturell välgärning. Faktum är att mer sånt här behövs, för de flesta som sitter och bestämmer vilka filmer som ska upp i Sverige verkar inte riktigt ha den koll de borde ha. (Det är inte heller säkert att säljarna heller har koll på den svenska marknaden...)

Amanda sa...

Cabin in the Woods var fantastisk! Såg den på premiären i USA! Jag blev förskräckt när jag såg att den inte skulle komma till Sverige på ett tag, då jag ville dela med mig av glädjen till mina nördvänner där hemma...

Vince sa...

Jag har väntat på den här filmen sen Juli 2008 när den fick greenlight. Blev besviken när den sköts up för att 3D-konverteras. Blev ännu mer besviken när MGM lades ner. Blev glad när Lionsgate plockade upp den och gick med på att strunta i att 3D-konvertera den. Blev jävligt sur när jag fick veta att den inte kommer på bio i Sverige.

Kontakt sa...

Jag är med!! Denna måste upp på bio.

Daniel B sa...

Jag vill definitivt se den här filmen på bio! Håller tummarna för att kampanjen blir framgångsrik.

Jenny B sa...

Är det sant, har de inte bokat in Cabin in the Woods för Sverige än? Anfäkta och anamma! Tack för kampanjen, jag skall genast gå in och klicka! Jag sitter ju också och dreglar över alla artiklar och trailers på io9.

Bra initiativ! Tack för det!

Anonym sa...

hallå ni har väl sett att de har ändrat sig?! Den ska visas! Kolla in deras fb-sida:)/Anna

Kruegerrands sa...

Anna, var ser du det? Jag har nu lusläst deras FB-sida, den officiella, och där finns inget om Cabin in the woods?

OldSwede sa...

Noble skrev i ett inlägg på den Facebooksida som hör till den här sidan (inte sin egen sida) att de har lyssnat och att det blir premiär 18 maj. Antar att det kommer på deras sida snart.

OldSwede sa...

Fel av mig, det står även på deras egen sida.