måndag 16 april 2012

De sära återkommer

Nu är det äntligen officiellt och allt så att vi kan sprida det som många av våra läsare väntat på: Uppföljaren till Udda verklighet av Nene Ormes kommer att heta Särskild och släpps lagom till Malmöfestivalen (vilket inte är en slump) - recensionsdag är 17 augusti.
Förlagets presentation:

Det är festival i Malmö, och festivalen har lockat mer än bara vanliga människor. De sära har kommit till stan för att jaga, slåss och roa sig. Men bakom musiken, de glättiga scenerna och festivalstånden ruvar mörker och hemligheter.

Udda har börjat drömma igen, och hennes drömmar leder henne tillbaka till den karismatiske hamnskiftaren Hem- ming och till det enigmatiska Oraklet som bor i toppen av Turning Torso. Uddas förmågor gör henne till både en tillgång och ett hot för de krafter som rör sig i Malmös sära värld. Där finns de som vill utnyttja henne, men ock- så de som fruktar henne och vill förgöra henne. Magrete, Hemmings brutala mäster, gillar inte att Udda har svurit sin lojalitet till Oraklet och en sammandrabbning är över- hängande. Hamnskiftare, drömmare, lotsar, eldtursar och orakel – vem går segrande ur striden?


/Stolt kapten

2 kommentarer:

Urrk sa...

Tjoho, det ser jag verkligen fram emot!
Måste säga att det är en riktigt snygg omslagsbild också :D

Linnéa sa...

Äntligen! Nu har jag något att se fram emot i augusti.

Jag håller med om att omslaget är snyggt. Jag hade hoppats på ett grönblått omslag i samma still som Udda verklighet och det här var väldigt nära =)