fredag 2 september 2011

We ♥ Whedon, we do!

Bloggen Fiktiviteter drar igång en Whedonhelg! "Två roliga dagar till den store, geniale knäppgökens ära helt enkelt", som Fiktiviteters Helena skriver. Tio skribenter ska ösa ur sitt Whedonhjärta fritt - det blir Joss hela helgen, och schemat finns här. Vi smyger oss in i det hela genom att flexa våra egna Whedonmuskler.
Mannen till vänster är såklart Whedon, mannen till höger Nathan Fillion/Mal Reynolds/Captain Hammer/Castle/Man of our dreams.
Fär att förtydliga, det här är Nathan Fillion.

En bok i helgens anda finnes också på våra hyllor, vid namn Whedonistas! En mängd essäer om varför man älskar Joss.

Sedan tidigare har vi vårt episka inlägg om Buffy och alla poster taggade med Buffy, och en länk till 8-bitars Dr Horrible's Sing-A-Long-Blog. I Spotify går Megan Gogertys I Miss Buffy! varm (men hon har precis också gjort ett Firefly-hyllningsalbum!), som ni också kan se längst ner också i inlägget.

Ibland kan man se personalen gå omkring med den här tröjan, eller den här eller den här, eller den här!
Här hittar man också allt i sortimentet som har med Whedon att göra.

Efter tv-serierna har Whedonverse levt vidare i tecknat serieformat. Nu i september startar två helt nya serier, Faith & Angel och Buffy säsong 9. Spike har såklart sin egen serie också.
Dollhouse har en egen serie, Serenity har sin egen, Dr Horrible har sin egen, ja, ni förstår hur det går.

Whedonesque är en bra blogg med allt nytt om Whedon, och mannen själv har synts bland kommentarerna, och wikiartikeln om Buffyverse är ett ymnighetshorn av länkfraktaler.

Nuförtiden:
Vi ser löjligt mycket fram emot The Avengers nästa år, regisserad av the man himself. Edit 3 sept: SFX har startat en kampanj för att Avengers ska ha en rejäl signaturmelodi. "SFX demands a return to decent superhero movie theme tunes like Elfman’s Batman and Williams’s Superman." Vi är helt för! Och vi vet ju att Joss kan sin musik!
Och så hoppas vi att The Cabin in the Woods ska komma tillslut, kanske?
James Marsters (Spike) och Charisma Carpenter (Cordelia) ska gästspela i säsong 7 av Supernatural. Eliza Dushku (Faith/Echo) har varit med i en animerad spinoff på Torchwood. Nathan Fillion har gjort Gröna Lyktans röst i den animerade versionen. Felicia Day (en Potential och kärleksintresset i Dr Horrible) gör fortfarande The Guild. Whedon regisserade även Glee-avsnittet Dream On där Neil Patrick Harris (Dr Horrible) gjorde ett gästframträdande.

Vi måste självklart också ha med Joss tal "Equality Now".


Vad vi gör för att lindra vår Joss-saknad:
Efter Buffy: Morganville Vampires av Rachel Caine (finns även på svenska) och Vampire Academy av Richelle Mead (finns även på svenska). Och på sätt och vis också Supernatural och Veronica Mars (där Charisma Carpenter också dyker upp).
Efter Firefly: Ketty Jay-trilogin av Chris Wooding. Och på sätt och vis Iain M. Banks Consider Phlebas.

Numfar! Do the dance of joy!



4 kommentarer:

Esmeralda, fd SF-anställd sa...

Om ni vill ha någon som gästbloggar från Hallowhedon (Whedonkonventet i London i oktober) så säg till :-) Stockholmsbutiken has my number!

Momiji sa...

Det finns så många bra saker nu för tiden som refererar till Whedon. En personlig favorit är trollkarlen Finn i Dragon Age, som har en trollstav som heter Vera och en ohygglig stickad mössa som hans mamma har skickat till honom (han har dock i övrigt absolut ingenting gemensamt med Jayne). Man blir så varm när man hittar såna små blinkningar på de mest oväntade ställena. ^_____^

Helena (Fiktiviteter) sa...

Kul att ni också är med och hyllar Joss Whedon, och tack för alla spännande länkar! Det är inte utan att man blir sugen på både en och två av de där t-shirtarna :)

Tomb sa...

Gud vad lätt det egentligen är att ha en hel whedonvecka insåg jag imorse. Finns så galet mycket att ta ifrån!