tisdag 12 juli 2011

Bokefterlysning: mörk kattfantasy

Nu, våra välbelästa vänner, kan ni få hjälpa till att hitta en bok igen, en sån där ni vet där mycket smyger kvar i minnet utom just titeln och författaren ... Det här är era ledtrådar:
Det var en fantasybok jag lånade på biblioteket när jag var 10-11, den var rätt tjock med en ganska mörk blågrå framsida. Den hette nånting med katter, stadens namns katter, typ "hmhmhms" katter. Den var skriven ur en massa katters synvinkel, de sprang runt i en stad, det var något slags uppror i staden. Jag minns tydligt hur rädd jag blev för en scen där en man blir av med sitt öga, att det bara var blod och mjukt där hans öga hade varit. Tror att den var för lite äldre egentligen. Det tog lång tid att läsa den. Minns vagt någon slags stor katt som var ledare för de andra.
Vi förlitar oss förtröstansfullt på att någon av våra kloka bloggläsare kommer att ha läst den här och kan komma till vår hjälp!

4 kommentarer:

Johan A sa...

Det är inte novellen "Katterna i Ulthar" i Lovecraftsamlingen "Skräckens hus" som Lundwall publicerade 1991, som frågeställaren tänker på? Fast det stämmer inte riktigt in på beskrivningen.

Sirius kista sa...

Det låter som en av mina absoluta favoriter "Serosters katter" av Robert Westall.

Sara sa...

Kanske någon av katterna som finns beskrivna på http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fictional_cats_and_other_felines låter bekant för den som frågar

Signe sa...

ÅH TACK! Serosters katter var det! Ganska säker på att det var den! Måste försöka få tag på den nånstans igen! Underbart hur bra det funkar med de här bokefterlysningarna!
(Och tack kapten Karin för att du hjälper en kollega i nöd)

/Signe, frågeställaren