tisdag 12 juli 2011

At midnight, all the agents, and the superhuman crew ...

Midnattspremiären för A Dance With Dragons var särdeles lyckad! Vi vill gärna ställa till med något sådant igen. Men det blir ju allra bäst när det finns rejält med intresse. Alltså frågar vi helt enkelt! Vi ska försöka få till det tekniskt så att man kan klicka i flera alternativ - vi behöver ju inte begränsa oss till endast en premiär till någonsin :)

Vilken midnattspremiär skulle du gå på?

Eragon bok 4: Inheritance.
Nu har Christopher Paolini skrivit klart sista boken i den enormt populära serien om Eragon och draken Saphira. 8 november släpps den i hela världen. Den kommer på svenska också i november, men just nu ser det ut som att det blir några veckor efter det internationella släppet.

The Cold Commands.
Uppföljaren till The Steel Remains av Richard Morgan. Det omedelbara spontansvaret bland köarna utanför i går natt, följt av "och sen The Dark Defiles!" Efter att ha skrivit mörk, hård och välskriven SF i bland annat Takeshi Kovacs-böckerna gick Morgan vidare till att skriva mörk, hård och välskriven bister fantasy - och gör det med den äran.
Wheel of Time bok 14: A Memory of Light.
Till slut och äntligen och mot alla odds (ja, det brukar båda illa för en bokserie när författaren faktiskt avlider) kommer nu sista och avslutande boken i Sagan om Drakens återkomst, i ett unikt samarbete mellan Robert Jordan (som hade gjort mycket av planeringen innan han dog) och Brandon Sanderson (som tappert plockade upp fanan). Preliminärt beräknas den komma i mars 2012.


Abarat 3: Absolute Midnight.
När skräckmästaren Clive Barker sadlade om till att skriva för yngre läsare blev det inte precis fluffigt och gulligt: det händer både kusliga, nedriga och mäktiga saker i Abarat-böckerna. Nu (september-oktober i år) kommer den läänge efterlängtade (det är mycket sånt i den här listan) tredje boken, av vad som ska bli fem så småningom.
Gentleman Bastard 3: The Republic of Thieves.
Tredje boken i Scott Lynchs Gentleman Bastard-svit som började med The Lies of Locke Lamora. För närvarande verkar det vara lite flytande uppgifter om när den kommer att komma. Lynchs brittiska förlag säger december 2011; det amerikanska förlaget verkar helst inte vilja sätta ett datum. Mellan raderna på Lynchs blogg kan man läsa att han inte mår så bra. Vi hoppas att denna efterlängtade bok kommer när den kommer.Udda verklighet 2: Särskild.
Nene Ormes slog igenom stort ifjol - bäst säljande svenska boken i SF-bokhandeln 2010 - med Udda verklighet, svensk urban fantasy som utspelar sig i Malmö! Uppföljaren med arbetsnamnet Särskild är på gång, och om schemat håller kan vi få läsa mer om de sära i Malmö i januari-februari 2012.


American Gods 2.
I samband med nyheterna om att Neil Gaimans episka mytologi-fantasy American Gods blir tv-serie avslöjade Neil att ja, nu är det dags för honom att skriva uppföljaren. Reader, we squeeed.


The Kingkiller Chronicle bok 3.
Patrick Rothfuss tog fantasyvärlden med storm med The Name of the Wind. I år kom Wise Man's Fear, en av årets många läänge efterlängtade böcker. Men det ska ju bli tre! Preliminärtitel: The Doors of Stone. Preliminärt släppdatum finns inte ännu.

A Song of Ice and Fire bok 6: The Winds of Winter.
Drakdansen kom ju tillslut! Då är det ju inte omöjligt att The Winds of Winter och A Dream of Spring också kommer att komma en vacker dag. HBO kommer ju att behöva material till säsong 6 och 7, inte sant?


The Book of Dust.
Också en sån där som kommer att komma "en vacker dag". The Book of Dust är alltså den fjärde boken i Philip Pullmans His Dark Materials. Eller fjärde och fjärde, den kommer att utspela sig två år efter Lyra's Oxford och ha en 16-årig Lyra i huvudrollen. Fristående story, men den kommer (uppenbarligen) att handla mer om dust. Enligt Pullman kommer det att bli "a big, big book." Om den någonsin kommer.

8 kommentarer:

Socialistsimon sa...

Nu i efter att fått tänka lite så kommer man på att det finns en konsekvens till midnattssläpp: Det innebar ju faktiskt att vi inte fick boken när den kom till butik! Ett midnattsläpp innebar att vi fick ADWD tio timmar tidigare, midnattsläpp för Cold Commands kan innebära att vi får vänta längre på boken.
Kanske flera dagar *rys*
Så kanske vi borde vänta och se om fler förlag väljer en hård releasedatum innan vi uppmuntrar till fler midnattsreleases. . .
Ständigt nattöppet däremot ;) Böcker 24/7!

Anonym sa...

Egentligen ingen av de ovanstående men eftersom författarinnan till Udda arbetar på SF-bokhandeln i Malmö så vore det passande att ha ett midnattssläpp till just den boken.

Magister sa...

Jag vet att det inte hör hit och att det är besserwisseraktigt och jag ber om ursäkt för det, men jag avskyr hopskrivningar nästan lika mycket som jag avskyr särskrivningar och jag kan inte låta detta passera: det heter "till slut", inte "tillslut".

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Grejen med hårda släppdatum handlar inte bara om spoilers: för förlagen gäller det att styra och fokusera försäljningsstatistiken så att man plockar förstaplatsen just dendär veckan.
Och för oss behövs det att förlaget bestämmer om hårt släppdatum för att det ska vara poäng med midnattssläpp - om boken redan funnits till salu överallt i en vecka kan det vara svårt att övertala dem att hålla sig vakna?

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Magister: du ska vara glad att jag inte skrev dendär och dethär ;) Jag tror att jag har fått det från Tove Jansson?
(Jag skriver tillochmed och iallafall också ...)

Fia sa...

Jordan, Nene, Neil, Martin och Pullman skulle dra mig till ett midnattssläpp ;)

Mariamosh sa...

American Gods 2. Lätt.

Lyra sa...

Philip Pullman! Min litterära husgud ~! Han skulle definitivt få mig till ett midnatsssläpp.