tisdag 17 maj 2011

Kjempekamp!

Vi gratulerer Norge med dagen så här på Syttende Mai med en norsk holmgång:


Who would win in a fight?

Troll
Det är gott om troll i Norge. Dovregubben till exempel. Och en riktig bjässe från filmen Troll Hunter, som vi innerligt hoppas kommer till Sverige på ett eller annat sätt.


Nazizombies
Också ganska vanligt förekommande i snön i de norska fjällen. Ovedersäglig källa: norska nazi-zombie-splatter-filmen Död snö.
Tor
Han var ju inte bara norrman förstås, men enligt Douglas Adams är det Oslo man ska flyga till för att ta sig vidare till Valhall, och vi tänker ju inte säga emot Douglas. Tor får representera de gamla asarna därför att vi fortfarande är så glada över att Kenneth Branagh visade med all önskvärd tydlighet att även han kan göra superhjältefilm.
Nemi
Allas vår favoritsvartrockare är ju norska!


Brødrene Dal
Bröderna Gaus, Roms och Brumund Dal, tappra äventyrare som söker efter Professor Drøvel, försvunnen på Overfloden.
Reodor Felgen
Byggde och framförde bilen Il Tempo Gigante för det dramatiska loppet Flåklypa Grand Prix, i den norska film som flest har sett på bio (5 miljoner biobiljetter sålda) och som mellan 1975 och 2003 visades på bio någonstans i världen varje dag.

Norska ninjor
Arne Treholt får i uppdrag av Kung Olav att leda den hemliga styrkan The Ninja Force, för att förhindra Sovjetunionens planerade statskupp mot Norge under kalla kriget. Jorå.

2 kommentarer:

ptr sa...

Svårt val mellan Bröderna Dal och Ninjatroppen.

Arina sa...

Bröderna Dal blev det för mig. Lustigt nog hade jag tänkt en del på dem dagarna innan jag såg omröstningen så det kändes självklart.