torsdag 13 januari 2011

Årstopplistor!

Nu ligger årstopplistorna för 2010 uppe på hemsidan! De svenska böcker som sålde bäst under hela året 2010, och de engelska böcker som sålde bäst under hela året 2010.

Svenska topp tio består till 70% av Nick Perumov - men förstaplatsen innehas av: Udda verklighet av Nene Ormes! Om ni inte känner till Udda verklighet - välkomna till bloggen! ;) Vi har en spännande urban fantasy-roman i malmömiljö att rekommendera er.

På andra plats finns Metro 2033 av Dmitrij Gluchovskij, också en lokal favorit: rysk postapokalyps, what's not to love? Den rekommenderas av Lina som Dagens Boktips på vår fejsboksida.


Perumovs Alvklingan lyckades ta sig in bland alla diamantsvärd och träsvärd fast den dök upp först i slutet av november. Alvklingan är ju Perumovs "uppföljare" till Sagan om Ringen, och den rekommenderas av Ola (alias Vardamir) här.


Överst på den engelska listan tronar radarparet Robert Jordan (deceased) och Brandon Sanderson, med bok 12 och 13 i episkt episka The Wheel of Time. Även Sir Terry Pratchett och Charlaine Harris kniper två platser var.

Att A Game of Thrones (utgiven 1997) ligger högt på listan beror säkert inte bara på att den är grymt bra, utan också på att så många klokt nog vill läsa den innan grymt efterlängtade tv-serien kommer i april.

Inga kommentarer: