fredag 28 maj 2010

Vilken bok suktar du mest efter?

Snape visar sig vara den Alan Rickman som skulle vinna mot de andra Alan Rickman. Likt alla stora trollkarlar och -packor äger ju Snape en rejäl Grimoir, så veckans omröstning är, vilken bok skulle du helst vilja äga?

Necronomicon, så som den nedskrevs av den galne araben Al-Hazred.
Death Note, för den misantropiske vigilanten.


Indy den äldres anteckningsbok leder dig till den helige Graalen, vad mer kan man be om?


Spiderwick's Field Guide to the Fantastical World around you lär dig skilja på diverse feer och fä, och vilka du ska akta dig undan.Den oändliga historien med AURYN på sig, för vem vill inte dras in i den mest fantastiska sagan av dem alla?


Liftarens guide till galaxen, din bäste kompanjon när du har tummen ute i universum.

Destinys bok, den främste accessoaren av dem alla.
Pennys bok i Inspector Gadget verkar vara e-boken över alla.


Book of Shadows är boken som skyddar sig själv mot skada och ger dig tillgång till trollformler.


red. anm.: Vi har förstås fått välja bort alla de andra böckerna vi suktat efter. Välkommen att lämna fotnötter och write-in-röster i kommentarerna!

16 kommentarer:

elegantmachine sa...

Necronomicon helt klart!

Gabi sa...

DON'T PANIC

Såklart

lazy sa...

Jag vill ha Den oändliga historien - *om* dethär med att förflyttas till Fantásien inte bara funkar för Bastian utan även för mig ... Och självklart vill jag ha Liftarens guide, men då vill jag ha med en elektronisk tumme, så jag kan få nån nytta av den! :) Och Pennys bok var jag så fruktansvärt avundsjuk på. Svåra val ...

Staffan sa...

Men... men... Gröngölingshandboken då? Den innehåller ju ALLT! Fast av de givna alternativen får det nog bli Guiden, som ju fyller en liknande om något mer opålitlig funktion.

Och @lazy: Den Oändliga Historien är ju rätt creepy om du läst själva boken (alltså den av Michael Ende, inte den fiktiva boken... aaah vad krångligt) och inte bara sett filmen.

Sannabell sa...

Av de som finns att välja på: Spiderwicks guide.

Annars, om jag får völja fritt: Slumpens bok (förutsatt att jag kan läsa den förstås).

lazy sa...

@Staffan: ja, Fantásien är verkligen ingen dans på rosor, men jag skulle ändå - eller just därför? - vilja åka dit. Helst i sällskap med Fuchur, dock :)
(Första gången jag såg filmen retade jag mig rejält på att den slutade i mitten av boken ...)

Momiji sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Momiji sa...

Jag känner mig lite sugen på att få bläddra lite i bröderna Winchesters pappas anteckningsbok. Den borde ju vara en riktig guldgruva! Av de befintliga alternativen får Don't Panic min röst. Den är nog mest användbar av de olika alternativen. :)

Anonym sa...

@Momiji - du kan se en del ifrån John's journal här: http://supernaturalwiki.com/index.php?title=The_Journal_%28decoding%29 - är canon så är nog det närmsta du kan komma själva boken.

Personligen hade jag tyckt det varit intressant att läsa alla Watcher Journals... borde stå en hel del intressant info där, me thinks :)

Magister sa...

Liftarens guide till galaxen, om det medföljer en babelfisk. Neronomicon kunde ju var akul också, men jag kan varken arabiska, latin eller grekiska, och dr. Dees översättning lär inte avra mycket att hurra över.

Linnéa sa...

jag känner mig frestad att läsa Agnes Nutters Widare Nyktra Och Precisa Profetior Rörande Then Werld Som Koma Skall; Berättelsen Fortsätter
men en annan del av mig säger att det är bättre att leva i nuet och därför välja Liftarens Guide till Galaxen

Anonym sa...

Skulle helst vilja ha River Songs dagbok, tror jag.

Men av de befintliga alternativen så valde jag Book of Shadows.

Danni sa...

Apropå den oändliga historien;
När jag var liten läste jag serietidningen Pellefant om en snäll men ganska dum blå tygelefant som råkade ut för äventyr. Han hade i vissa av berättelserna ett sagoelixir. Man ställde sig på en bok, tog en sked elixir och så vips åkte man in i boken. Det var jag så avundsjuk på...

Paul sa...

Jag håller med Staffan, gröngölingshandboken måste vare den ultimata boken. Finns inga ämnen som den inte avhandlar! Andra böcker är bara en delmängd.

Cecilia sa...

Jag tycker ni har glömt en bok som jag inte kommer ihåg vad den heter (så den är kanske inte glömd, jag känner kanske bara inte igen den). Hjältinnan i Neal Stephensons Diamond age har ju en väldigt häftig bok som typ kan allt och kan bli allt. Eller typ så funkade den. Ni borde veta. Men jag röstar på den!

iupboken sa...

Liftarens guide