tisdag 11 maj 2010

Nördarna rekommenderar: Vampire Academy


Idag landade den hett efterlängtade Spirit Bound i butiken, och med tanke på det kommer här en varm rekommendation: Har du inte läst Vampire Academy av Richelle Mead så är det dags att börja nu.

Vampire Academy är både namnet på serien och namnet på första boken om Rose, Lissa, Dimitri och de andra. Det är också namnet på den skola där Rose och Lissa går. Det är en skola för vampyrer och halvvampyrer. Magi, självförsvar, hur man blir en livvakt och annat matnyttigt finns med på schemat bredvid de andra ämnena.

I Meads värld finns det dödliga vampyrer och odödliga vampyrer. Det är de senare som är de sanna monstren. Det är också därför halvvampyrerna behövs för att skydda sina dödliga skyddslingar från de odödliga galningarna.

Böckerna har ett otroligt driv framåt, med scener som är så spännande att man läser snabbare och snabbare, blandat med tonårsangst, hormoner, sann vänskap och förbjuden kärlek. Världen känns riktigt verklig, dumma beslut får svåra konsekvenser och när livet på skolan inte längre är säkert så tvingas eleverna att växa upp.

Serien ska bestå av sex böcker (varav tre finns på svenska), de fyra första finns i pocket och den femte kom som sagt idag, inbunden. Den sjätte och avslutande delen (Last Sacrifice - en titel som är olycksbådande) kommer lagom till jul och det är nästan så man håller andan medan man väntar.

Gillar man Buffy och böcker med lite fart där ingen karaktär går säker, då kommer man att älska Vampire Academy.

-Nene Ivashkov

4 kommentarer:

Nessí sa...

Jag längat efter att läsa den, de andra böckerna i den serien är helt underbara :)

Men jag har en fråga till er. Varför släpper ni boken innan det officiella relasedatumet???? Det ser absolut inte speciellt snyggt ut.... :/

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Med den här titeln är det inte såpass "hårt" releasedatum att förlaget gjort ett avtal med oss om att inte sälja den innan dess. Det kommer det att vara med enorma internationella titlar som t ex nya Stephenie Meyer eller nya Robert Jordan/Brandon Sanderson (och det är vanligare med amerikanska förlag än europeiska utgåvor). När vi inte har avtalat ett specifikt datum släpper vi boken till kunderna när den levereras från förlaget.

Tiina sa...

REDAN?! det visste jag inte!! Ska dit imorgon och köpa den !! :) YAY!

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Tiina: den har redan hunnit sälja slut igen!! Men den kommer självklart in igen, så vi kan boka ett ex åt dig - mejla oss på malmo@sfbok.se eller ring, eller också tar vi det i butiken om du hinner komma in.