fredag 11 december 2009

Reportage från Nåbelfesten

Igår kväll avfirades traditionsenligt Nåbelfesten i Ultramarinblå Hallen ombord på flottans flaggskepp Kungliga Slottet. Som vanligt var gästerna uppklädda till (hugg)tänderna, damerna i stiliga svarta galaklänningar eller svart frack, herrarna i färgglatt skimrande frackar eller kilt med röd uniformsjacka.

Nåbelkommitténs skål för Kapten följdes av Kaptens skål för Belfred Nåbel, och därpå följde de klassiska skålarna för Jymden, Magi och Braaains! Till middagen bjöds många goda vegetariska rätter och till efterrätt, vilket ju är huvudsaken, bjöds flera olika smaker av parfait, för alla älskar ju parfait.

Efter det inspirerande talet av årets Nåbelpristagare Ursula K. Leguin vidtog dansen och lekarna - som vanligt var favoriterna Hela Havet Stormar och Icke Nudda Golv, även om Viskleken också ledde till många skratt. För musiken stod The Wyld Stallyns och Dingoes Ate My Baby, mästarna från Battle of the Bands. Det var en höjdarkväll! Dela gärna med er av era egna upplevelser, ni andra som var med!

/Kapten Karin och förstestyrman Nene; Kunglig Medaljgravör: Lisa

Inga kommentarer: