onsdag 24 augusti 2011

Oslagbara nyheter för läsare av fantasy på svenska!

Idag har vi fått finfina nyheter från bokförlaget Forum:

Månpocket kommer att ge ut i pocketutgåva de tre redan av Bokförlaget Forum översatta George R R Martin böckerna: ”Kampen om järntornen” (A Game of Thrones) 19 september, ”Kungarnas krig” (A Clash of Kings) 19 oktober och ”Svärdets makt” (A Storm of Swords) 21 november.

Bokförlaget Forum kommer att fortsätta översätta serien. Del nummer 4 med originaltiteln ”A Feast for Crows” (preliminärtitel på svenska ”Kråkfesten”) planeras komma ut våren alternativt hösten 2012. Del nummer 5 som heter ”A Dance with Dragons” planeras komma ut under 2013.

Alla ni som läser fantasy på svenska har nu alltså något riktigt riktigt bra att se fram emot! Vintern är på väg.

6 kommentarer:

Björn sa...

..."Kråkfesten"?

lazy sa...

Bättre än "Kalas för kråkor" :)

Paul sa...

Och "As kalas", hi, hi!

Trevligt att veta att de ska fortsätta översätta för jag var i valet och kvalet om jag skulle börja läsa serien på svenska eller engelska.

Susanna sa...

Jag gillade "Kalas för kråkor" =) Och på framsidan är det kråkor i partyhatt ;)

lazy sa...

http://4.bp.blogspot.com/_dLSVgS5AxBI/SYlFMFKQMwI/AAAAAAAAW_k/bskEIeQE96E/s400/SevenRavens_Rackham.jpg

(Okej, korpar, men nära ;)

Paul sa...

Ha, ha, fin bild.
Är det någon som har en åsikt om den här serien är bäst på svenska eller engelska? Vanligtvis har jag tyckt att en bok är bäst på engelska om originalet är skrivet på engelska, men efter att ha läst Joe Abercrombie (några delar på svenska och några delar på engelska) tycker jag att den svenska översättningen fungerar bättre, konstigt nog.