tisdag 30 augusti 2011

Nördarna rekommenderar: Cowboys and Aliens!

Igår gick vi på bio för att se Indiana Jones och James Bond dra på sig stetsonhattarna, ladda sexskjutarna, och fråga utomjordingarna om de verkligen visste vad de gav sig in på när de kom till Vilda Västern.
Kort sagt gick vi för att se Cowboys and Aliens med Daniel Craig och Harrison Ford i regi av Jon Favreau, och yes ma'am, we're mighty pleased.

En dammig, blodig, helskön western med alla ingredienser plus några den hade hittat på själv. Den hade indianer, smutsiga skalpjägare som fick vad de förtjänade, riktigt snyggt gjorda aliens, diligensrån, en trogen hund, en Doc och en señorita och en glasögonprydd ömfoting som inte riktigt hanterade västern. Och så hade den Harrison Ford och Daniel Craig med blod, skäggstubb, nävar av stål och hattskugga i ansiktet. Ett must-see om man gillar western och aliens. Och om man gillar Indy. Många hattreferenser.

Filmen är (relativt löst) baserad på den tecknade serien Cowboys & Aliens av Scott Mitchell Rosenberg och Fred Van Lente, som vi naturligtvis har tillhanda för den som vill ha mer kåbåjsare och utomjordingar.

Inga kommentarer: