tisdag 21 december 2010

Filmförväntan 2011

Veckans fråga är rätt enkel (och vi vet att vi har utelämnat några - det kommer rätt många filmer nästa år! Tipsa gärna om fler i kommentarerna):

Vilken film ser du mest fram mot 2011?

Captain America
Chris Evans (Facklan i Fantastic Four) som Marvel-hjälten Kapten Amerika i regi av Joe Johnston (The Wolfman, Jurassic Park III). Se fler bilder här och här.



Conan the Barbarian
Baserat på Robert E. Howards klassiska berättelser som tidigare filmatiserats med Arnold. Med Ron Perlman (Hellboy) och Jason Momoa (Lost, Game of Thrones), regi Marcus Nispel (Fredag den 13-remaken, Motorsågsmassakern-remaken).



Cowboys & Aliens
Harrison Ford och Daniel Craig som stenhårda kopojkar slåss mot utomjordingar i Arizona Territory 1873. Regi: Jon Favreau (Iron Man 1 & 2).





Green Lantern
Ryan Reynolds (X-Men Origins: Wolverine, Amityville Horror) som DC-hjälten Gröna Lyktan i regi av Martin Campbell (Casino Royale, Legenden om Zorro).






Harry Potter and the Deathly Hallows del 2
I den allra sista delen av Harry Potter byter de ut alla skådespelare mot lergubbar och gör en stop motion-animering istället, i regi av Henry Selick. I kid! Det är same old, Englands rikaste yngsta skådespelare når äntligen klimax i den efterlängtade finalen. I regi av David Yates (Harry Potter och Dödsrelikerna 1, och Fenixorden).

Hugo Cabret
Martin Scorsese regisserar bl a Ben Kingsley, Jude Law, Chloe Moretz och Richard Griffiths i filmatiseringen av Brian Selznicks vackert illustrerade roman The Invention of Hugo Cabret, en steampunkig historia som utspelar sig i Paris.



Mars needs Moms
Animerad film baserad på en bok av Berkeley Breathed (Opus), producerad av Robert Zemeckis (Tillbaka till framtiden, Beowulf) och med Seth Green (Buffy, Robot Chicken) i huvudrollen som pojken vars mamma riskerar hamna på Mars.



Paul
Simon Peggs och Nick Frosts (Shaun of the Dead) science fiction-komedi om två nördar på väg till ComicCon som på vägen (nära Area 51) plockar upp utomjordingen Paul.



Pirates of the Caribbean 4: On Stranger Tides
Captain Jack Sparrow söker efter Ungdomens Källa och seglar in bland sjöjungfrur, zombies och Kapten Svartskägg (Ian McShane). Löst baserat på Tim Powers roman On Stranger Tides.

Puss in Boots
Mästerkatten i stövlar från Shrek-filmerna får sin backstory berättad; röst som vanligt av Antonio Banderas och vi gissar att Salma Hayek är hans love interest. Regi Chris Miller, som regisserade Shrek 3.


Red Riding Hood
En varulvshistoria regisserad av Catherine Hardwicke (Twilight), med Amanda Seyfried (Jennifer's Body) i huvudrollen och Gary Oldman som varulvsjägare.


Sherlock Holmes 2
I andra filmen med Robert Downey Jr som Holmes och Jude Law som Watson (vi stornjöt ju av ettan) får de sällskap av Noomi Rapace och Stephen Fry när det är dags att ta kampen mot Professor Moriarty.



Super 8
JJ Abrams (Star Trek, Cloverfield, Lost) hemlighetsfulla projekt med Steven Spielberg som producent handlar om utomjordingar och Area 51 i 70-tals-USA.


Thor
Åskguden i Marvel-tappning svingar hammaren, kastas ut från Asgård och blir superhjälte på Jorden. Chris Hemsworth (Kirks pappa i Star Trek) som Tor, Anthony Hopkins som Oden och regi av Kenneth Branagh.


Twilight Saga: Breaking Dawn del 1
Fjärde och sista Twilight-boken delas upp i två filmer, den första kommer i år. Hur ska det gå till slut för Bella och Edward?





X-Men: First Class
En prequel till de tidigare X-Men-filmerna som utspelar sig under 60-talet, när Charles Xavier och Magneto var unga och började samla ihop andra mutanter. Med bl a James McAvoy, Michael Fassbender och Kevin Bacon. Regi Matthew Vaughn (Kick-Ass, Stardust).

8 kommentarer:

H2O Hexagon sa...

X-men.

Unknown sa...

Får man bara välja en film....

Tomas sa...

Gröna Lyktan.
Att Ryan Reynolds tar på sig masken och förvandlas till Ben Stiller är suveränt...

Pål Eggert sa...

Conan alla gånger. Fast med viss bävan. Man vill ju att den skall göra originalet någorlunda rättvisa.

Pål Eggert sa...

Originalberättelserna i deras prosaform, inte "original"filmen med Arnold kanske jag ska tillägga...

Eve sa...

X-men, Thor & Pirates

Martina sa...

Röstade på Potter, men ser lika mycket fram mot Cowboys and Aliens, Super 8 och Sherlock Holmes 2.

Nikst sa...

Jason Momoa har inte varit med i Lost. Stargate Atlantis däremot har han varit med i ;)