lördag 12 juni 2010

День России!

Happy Russia Day! Dagen till ära så listar vi lite Moskva-, Ryssland- och Sovjetrelaterade verk i butiken. Det blir en del tips ur de hemliga gömmorna där man måste lägga en beställning i butik för att få tag i dem.

Ekaterina Sedia - Secret History of Moscow
Urban fantasy som utspelar sig i Moskva. Galinas syster försvinner, och varken Galina eller hennes mamma vet om det ska tro sina ögon när systern verkar ha förvandlats till en fågel och flugit iväg. Hon kommer i kontakt med och får hjälp av polismannen Yakov, som börjar uppdaga ett samband mellan de mystiska försvinnanden genom Moskva och andra konstigheter.
Finns mot beställning i butik!

Dmitrij Gluchovskij - Metro 2033
Storsäljaren som få har missat vid det här laget. Ett fantasyepos i ett postapokalyptiskt Moskva där människorna bor i tunnelbanesystemet sen några decennier. Strålningen från ytan har skapat mutanter och monster som är väldigt fantasieggande. Bibliotekarierna säger jag bara... April 2011 kommer uppföljaren, Metro 2034.

Moscow Zero
DVD med Val Kilmer och och Vincent Gallo, där Kilmer är helvetets väktare i tunnlar och katakomber under Moskva.

Superman Red Son
Vad hade hänt om Stålmannen landat på en ukrainsk kolchos istället för i Kansas? Det är upptakten till DC Comics Red Son

Mästaren och Margarita
Klassikern om Djävulens vårbal i Moskva, som äntligen ska komma i nytryck på svenska, inbunden till och med! Så länge finns den i engelsk pocket och svensk ljudbok.

Adam Roberts - Yellow Blue Tibia
Propaganda blir till en skrämmande verklighet, och huvudpersonen blir sprängd i småbitar av ett rätt så (ö)känt kärnkraftsverk, men hans historia slutar inte där.

Nick Perumov - Svärdens väktare
Den ryske fantasygiganten som även erövrat Sverige. Mörkt och läskigt fantasyepos. I höst börjar även Mörkrets ring komma ut på svenska - Perumovs fortsättning på Sagan om ringen!

Max Frei - Echos Labyrinter
Max Frei erbjuds ett jobb i sina drömmars värld, och inget blir sig likt. Finns även på engelska: The Stranger.

Strugatskij
Det ryska brödraparet har skrivit en hel del science fiction ihop. Deltaförlaget gav ut några när det begav sig, och brukar gå att hitta i våra butiker. En av deras romaner låg till grund för Tarkovskijs Stalker.

Android Karenina
Tolstoj blir iklädd retro-SF - rysk steampunk!!


Sergei Lukyanenko - Night watch
Dikotomin ljus och mörker håller, och människor och vampyrer ligger i evig konflikt med varandra i Moskva, även om vapenvila råder. Filmen är oerhört snygg.


Eftersom ett dygn bara har 24 timmar så får Turtledove, Flint och annan alternativhistoria vänta till nästa år.

/Valentina Arnejova och Katerina Larsova

Inga kommentarer: