måndag 23 november 2009

Speluniversum expanderar, pimpa ditt brädspel med expansioner!

Till Agricola har det allra första expansionen nu kommit - Farmers of the moor! Den bjuder på spännande saker som - Hästar! Bränsle! Förbättringar! Påbyggnader! Utropstecken! Familjen du utökar för att få mer arbetskraft förbrukar nu inte bara mat, utan även bränsle, vilken du får fatt i genom att hugga ner skog eller samla torv. Dessutom har du numera hästar till hjälp!Battlelore har nu i november får hela tre expansioner. De du ska skriva upp på önskelistan är Creatures Expansion, Dragon Expansion och Heroes Expansion.Med Creatures får du 3 unika figurer, 3 banners, regelbok med 4 nya äventyr och en massa smått och gott.
I Dragon hittar du helt oförhappandes tre drakar (en isdrake, en eldsdrake och en skogswyvern)med allt som hör till. Med Heroes finner du tio hjältar, en regelbok och en massa kort. Ett inte riktigt kryssningsliknande äventyr blir det med Sea of Blood till Descent - Journeys in the dark. Den är kompatibel med andra expansioner utom Road to Legend. Du får en massa nya uppdrag, nya avatarer till Overlordkaraktären, skatter, rykten och mycket kul. Du får stora fina brickor över hav och utspridda öar, skepp och kanoner - allt en brädspelsnörd kan önska sig. Hoppa upp på det legendomsusade skeppet och hindra Överfursten från att inta de fria östäderna!


Mer jobb åt munkarna i White Moon Expansion till Ghost Stories! Nu finns bybor i form av diverse familjekonstellationer att rädda för att få olika typer av bonus. Om spökena däremot får fatt i en familj så drabbas man av den familjens förbannelse. Alla spelare dör också om tolv familjer dör i spelet. För att hjälpa till mot nya spöken och Wu-Fenginkarnationer så kan man ha turen att Su-Ling - The Neutralizer of bad effects! dyker upp.

En alldeles elektrifierande expansion hittar du till Power Grid i form av Brazil and Spain/Portugal Expansion.Med denna får du bygga elnät på månen som numera ägs av Kanada. Not. Du får helt enkelt en ny karta där du har Brasilien på ena sidan och Spanien och Portugal på andra sidan. I Brasilien är är spelarna i gasen då kampen är hård om resurserna där biogas är det enda rätta, medan det i Spanien/Portugal är uranium som är the hot shit. Fast vindkraftverken är i hetluften också! Conflict of interest som det heter på ren svenska.

Missa inte att det kommit ett helt fristående spel i Power Grid-serien - Factory Manager! Varje spelare har sin egen fabrik och ska försöka tjäna så mycket pengar som mycket. Köp de bästa maskinerna och robotorna, hantera dina arbetare väl och håll koll på energikonsumtionen i själva fabriken.


Till stjärnskottet Smallworld som kom ut i april i år har det kommit två miniexpansioner - Grand Dames och Cursed!.
Expansionerna är designade av spelare själva. Grand Dames bidrar med tre nya folkslag att spela med - zigenare, prästinnor och spöklika vita damerna., två tilläggsmarker för särskilda egenskaper - historiker och fredsälskande, och några extra där man kan skapa sina egna specialegenskaper. Cursed ger dig chansen att spela kobolder och vättar, samt kommer med fem nya krafter - drabbad av förbannelse, horder, härjare, plundrare och hamnskiftare. Även här finns en mark för att skapa något eget.Du får något riktigt häftigt med Something Wicked Expansion till A Touch of Evil! Du får bland annat fyra nya hjältar, en helt ny bräda över Echo Lake med omgivningar att lägga till huvudbrädspelet. Det ingår också 130 nya spelkort med nya platser, nya ondingar att jaga och mycket mer förskräckligt kul. Det finns t.o.m officiella regler för singelspelare, om man så vågar...


En något kyligare expansion hittar du till Talisman, nämligen The Frostmarch Expansion. Stoppa isdrottningen innan hon ödelägger ödemarkerna i norr än mer! Fyra plastfigurer med rollkort och en massa roliga kort av olika slag.


/ Something Wicked Tomas of Evil och Grand Dame Ice Cold Bitch Lina

Inga kommentarer: