måndag 9 november 2009

En kväll i skräckpoesins namn

Från ett pumpapyntat Loftet vid Lilla torg hördes under den regniga onsdagskvällen lyriska toner ljuda när SF-Bokhandeln och Lyrikvännen ordnade en skräckpoesiafton.

Vid halvåtta välkomnade vi våra gäster med noggranna instruktioner från Neil Gaiman om hur man bör uppträda om man plötsligt hamnar i en saga. Därfter följde ett gediget program:

Lisa och Erik från Lyrikvännen bjöd på uppläsningar från sommarens skräcktemanummer som innehöll dikter av bland annat Margaret Atwood, Anna Mattson, Mia Ajvide Och Joyce Carol Oates.
Poeterna Per Alvsten och Oscar Nilsson läste upp från egen repertoar och Richey Wyver läste en tolkning av The Raven.Mellan poesinumren tog vi ett skönlitterärt avbrott. Nene läste högt ur Stolthet och fördom och zombies, och sedan diskuterades den av Sara Carlsson som översatt boken till svenska, och Kapten Karin.


För den musikaliska underhållningen stod Robert Fuchs som trollband alla med sin kontrabas och Lupus Nensén and the Congregation (Märta och Jonta). De sistnämnda imponerade inte enbart med att orka bära upp en hel orgel till själva loftet, utan även med finstämda tolkningar av låtar som Mercy Seat och Black Soul Choir.Vi hade också maskeradtävling vilket förstås innebar att alla vi från bokhandeln var utklädda till tänderna. Bland våra gäster syntes bland annat en rad zombier, men det är ju som bekant en allmänt erkänd sanning att en zombie som åtnjutit poesiuppläsning kommer att vilja ha mer hjärna, och därför hade i princip all a zombier vid tiden för prisutdelningen hunnit bege sig ut i natten. Men zombien Nathalee och Harry ”Malek” Dresden fick mottaga fina priser och med detta avslutades en mycket lyckad och otäck kväll.

-Lisa a.k.a. Bloody the Bear

1 kommentar:

snowflake sa...

Men Gud vilken rolig grej! Är det bara i Malmö sånt händer? Linköping är skrämmande konformistisk, kan ni inte turnera?