måndag 18 maj 2009

Boktrailers!

Vårens trend i bokvärlden verkar vara boktrailers! Helt rätt - varför skulle bara filmer få ha trailers, bara för att de har rörliga bilder?

Myskoteket uppmärksammade oss på den här trailern för Kate Griffins A Madness of Angels, och sedan hittade Nene den här trailern för Lili St. Crows (även känd som Lilith Saintcrow) Strange Angels. (Det ska vara änglar i år också, uppenbarligen.) En lång fin trailer för Alex Bledsoes vampyrskräckis Blood groove finns här, och en kort effektiv trailer för David Moodys Hater finns här.

Mouse Circus, sidan för Neil Gaimans ungdomsböcker, finns trailers för både The Graveyard Book och The Blueberry Girl (och lite klipp från Coraline, som ni verkligen borde passa på att gå och se på bio - i 3D!).

S. G. Browne gör reklam för sin Breathers - A zombie's lament genom reklamfilmer för Necrobufrin: antidepressiv medicin för odöda... En liknande variant gjordes inför tv-serien True Blood som bygger på Charlaine Harris Southern Vampire-böcker: reklamfilmer för det syntetiska blodet TruBlood.Och ibland är det bara så enkelt som att Tilda Swinton läser ett utdrag ur Steven Halls Raw Shark Texts.

Många många fler boktrailers hittar du här!

/Kapten Karin

2 kommentarer:

Johan sa...

En lite äldre trailer för den bästa boken jag har läst i år, ett måste för alla som gillar SF, England, te, Monty Python, te, äventyr och mustascher.

Text

Anonym sa...

Glöm inte de två trailers som finns till den svenska mangan, Kick Off! Jag tycker Yokay studios har lyckats jättebra med dem