torsdag 11 december 2008

Var skulle du vilja fira jul?

Yes, vi flyttar in hos familjen Addams! **snap snap**

Vi skruvar upp pepparkaksfeelingen ännu ett hack. Associationerna till böcker eller filmer kanske blir litet långsökt i vissa fall, men då får man ta sig en pepparkaka till och vara snäll. Veckans omröstning:

Var skulle du vilja fira jul?

På Nordpolen.
Då har man behändigt nära till tomten iallafall. En annan som varit på Nordpolen är Lyra i Guldkompassen / The golden compass (boken) / The golden compass (filmen), vilka alla mycket varmt rekommenderas. (Man kan behöva varma rekommendationer på kalla Nordpolen.)


Framför brasan.
Så man blir riktigt varm och go och kan njuta av knastret och doften och allt. Vi tänker också på John Hurt framför öppna spisen i Jim Hensons The Storyteller.I sängen.
Ah, to sleep, perchance to dream. Vilket får oss att tänka på Sandman förstås, men även på Charles de Lint, som är mycket väl bevandrad i drömmarnas länder.


I läsfåtöljen.
Allt man behöver: en rejäl trave böcker och en rejäl kanna te - eller en stadig tillgång på glögg. Kan ju i och för sig i vissa fall leda till vildare äventyr - se bara på vad som hände Meggie och Mo i Bläckhjärta eller Bastian i Den oändliga historien.

Vid matbordet.
Julbord!! NOM NOM NOM. En liten varning bara: minns Mister Creosote. Avstå den lilla lövtunna mintchokladen som avslutning.


På SF-bokhandeln.
Jul på Nerd Central, någon? Ärkenördarna själva kommer dock i och för sig inte att vara på plats: vi firar jul i läsfåtöljen (Karin) / vid matbordet (Anji) / framför brasan (Nene).

7 kommentarer:

Gunnar sa...

Saknade alternativ...

Med familj (uppsjö av refernser från filmvärlden...) och främst det som jag (trots de flesta filmers varningar) tänker göra.

I ett säsongsstängt hotell

I New York (usch vad dålig den filmen var... men den gick nyss på tv)

Någonstans med snö (White Crismas är en mysig film)

I Halloween (mindre skrämmande än Santa Claws)

osv...

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Familjeparaden hade vi förra veckan - vi kan ju inte låta dem bli bortskämda! Och snö finns ju på Nordpolen... Och oroa er inte för Halloween - vi anar att Jack dyker upp igen nästa vecka!

Broman sa...

Kalla mig Kejsare av Nordpolen!

Snöfrid sa...

Vore ju riktigt mysigt och avkopplande att fira jul på sf iofs. Men icke då, fåtölj och böcker här kommer jag! o(^w^)o

Lena sa...

I läsfåtöljen framför brasan förstås!

Urrk sa...

Det bästa hade förstås varit att sitta i en läsfåtöj i SFbokhandeln :)

Göteborg sa...

Anji är med på kort på SF bokhandeln i Malmös blogg!
Sluta inte nörda!

Dessutom, slå ett slag för Röde Orm nu när ni ändå pratar julfirande. Harald Blåtand är inte den som snålar under juletider.

Kära hälsningar, Göteborg.