torsdag 25 december 2008

Vad ser du mest fram mot 2009? - Filmer

Hoppas att alla har en trevlig jul i läsfåtöljen hemma hos familjen Addams och har fått fina klappar av Jack Skellington.

Nu påbörjar vi en serie polls inspirerade av den kommande champagne-högtiden:

Vad ser du mest fram mot 2009?
Del 1: Filmer

The Spirit.
2 januari. Will Eisners klassiska serie har i Frank Millers händer blivit en svart, vit och röd noir-fantasi om sexiga damer och män i hattar.


Watchmen.
13 mars. Alan Moores kultbok om antisuperhjältar och världens förestående undergång var den enda grafiska romanen på Times lista över de 100 bästa engelskspråkiga romanerna 1923-2005. Nu har den blivit film!
Star Trek.
8 maj. Kapten Kirk och Mister Spock är tillbaka, unga, fjuniga och ambitiösa, med en nybyggd Enterprise.Terminator - Salvation.
29 maj. John Connor (Christian Bale) och Kyle Reese slåss mot T-600:or år 2018.
X-men Origins: Wolverine.
1 maj. Den första X-Men Origins-filmen, om mutanternas bakgrundshistorier. Förutom att det blir mycket Hugh Jackman ska dessutom bl a Sabretooth och Gambit dyka upp.

Harry Potter och halvblodsprinsen.
17 juli. Dödsätarna är på frammarsch och frågan är vem som är ond och vem som är god i sjätte Harry Potter-filmen.Ponyo on the cliff.
Hoppas vi iallafall, inget svenskt datum ännu. Hayao Miyazakis senaste Ghibli-film utspelar sig i havet, och verkar vara ungefär hur gullig som helst.


Bläckhjärta.
Inget datum på den heller ännu, men vi hoppas minst lika mycket att den kommer till Sverige. Boken är ju underbar och magisk, och i filmen får vi Brendan Fraser, Helen Mirren och Paul Bettany!

Skriv gärna i kommentarerna om vilka andra filmer ni ser fram emot!

/Karin - är glad att filmerna blir utspridda över året, så att man till slut inte kommer att behöva välja bort någon!

11 kommentarer:

Snöfrid sa...

Harry Potter är ju favoriter och Bläckhjärta ser jag ju verkligen fram emot, men måste ändå säga Wolverine! ^x^

Dancing Moon sa...

Jag trodde inget skulle kunna få mig att rösta mot Harry, men ack så fel jag hade. Ponyo, Ponyo, Ponyo sakana no ko... *heart*

Peloquin sa...

Har ett flertal som jag tycker skall bli intressanta framöver:
Gaimans Coraline kommer i februari och kan bli intressant, självklart också Watchmen.
Alex Proyas nya Know1ng blir det nog också till att gå och se. Wolverine, Star Trek, Terminator och Transformers 2 är också självklara biobesök.

Gunnar sa...

För någon dag sedan hade jag nog svarat Spirit, men sedan upptäkte jag att jag helt ignorerat att Frank Miller var inblandad och fruktar att det ska göra den mer grim och gritty än noir :-(

Och då är min längtan efter Watchman större, även om jag fruktar att den ska blivit Hollywood-förstörd.

Annars är det ett lovande filmår!

Vildingen Johan sa...

Härligt filmår kommer det bli. Spirit, Coraline, Bläckhjärta… och sist men inte minst…

Where the wild things are. Spike Jonze tar sig an den klassiska sagan, och oj vad bra det ser ut. Titta på dom här bilderna och njut :)

Tomb sa...

Watchmen är framflyttad på obestämd framtid tackvare allas våran älskade FOX.

Strandh sa...

:O Hur kan ni bara glömma bort Transformers: Revenge of the Fallen? Helt klart den största filmhändelsen nästa år. ;) Wolverine känns inte helt het (plus för Gambit dock!) men Terminator blir nog cool, om Christian Bale låter bli att låta så bajsnödig bara..

lazy sa...

Ja, Coraline, självklart! Hoppas verkligen att den kommer på bio även i Malmö. Helst på Spegeln förstås, skulle passa utmärkt :)

Och vilka fina bilder på Vildingarna! Jag har väntat väldigt länge på filmen, håller alla tummar för att den blir av och blir så bra som den måste bli.

Vad gäller Watchmen verkar det som att vi får vänta och se hur det går med rättegångar och jox? Men jag kan nästan ta Vildingarna istället :)

Urrk sa...

Jag röstade på den film vars trailer gav mig mest gåshud och då vann Watchmen överlägset. Så om den inte kommer på bio blir jag sur!

Anji sa...

Jag är den enda i butiken som ser framemot Transformers filmen, och antagligen den enda som friviliigt skulle tänka sig att se på den o_0. Behöver min dos utav mechas...

Peloquin sa...

Nu verkar det rättsliga spelet om Watchmen vara klart så nu kommer den tydligen ut i mars som först var sagt.

Glömde ju också några andra filmer som ligger högt på min lista:

2012, för att se om Emmerich kan komma med en bra film efter 10.000BC.

James Camerons Avatar är också en film jag kommer att kolla på.

Peter Jacksons nya, The Lovely Bones, verkar också intressant.

Moon tror jag kan bli en riktigt bra film. Huruvida vi får se den här i Sverige är väl en annan femma.

och slutligen, 9 är en film vars trailer gav mig samma känsla som trailern för 300 när den först dök upp. (Att sedan 300 inte riktigt levde upp till det som film är en annan sak.) Och som Urrk skrev ovan, detta är den trailer som förutom Watchmen gett mig gåshud. :)