onsdag 10 december 2008

Kommer i vår!

Bläddrar i Svensk Bokhandels tjocka katalog Vårens böcker och hittar en massa lovande inför våren. Ett litet axplock:

Antagligen mest efterlängtad just nu är fjärde och sista delen i Stephenie Meyers Twilight-serie. På engelska (finns redan ute) heter den Breaking Dawn; på svenska ska den heta Bella och Edward och kommer i mars.Fjärde boken i Naomi Noviks Temeraire-serie, som började med Hans majestäts drake, ska heta Elfenbensriket (Empire of ivory) och kommer på svenska i maj.
The name of the wind av Patrick Rothfuss är en riktig skattkammare till fantasyroman, som vi hade som månadens fantasy i september 2007. Nu kommer den på svenska i april; den ges ut i två band och heter Vindens namn. I april hoppas vi även att uppföljaren, Wise man's fear, ska släppas på engelska.Sherrilyn Kenyon är ett av de allra största namnen inom paranormal romans - nu kommer hon på svenska i april med Nattens begär, första boken i Dark-Hunter-serien. Demoner, vampyrer och hämningslös attraktion utlovas.

Ett lass Stephen King på svenska: Nya romanen Duma Key i januari; Liseys berättelse i pocket i januari; Blaze (skriven som Richard Bachman) i storpocket i mars. Och i högeligen imponerande eposet Det mörka tornet: del 5, Vargarna i Calla, i pocket i februari; del 6, Sången om Susannah, inbunden i februari; och del 7, Det mörka tornet, kommer att komma i september.

Nästa del i ryske Nick Perumovs hårdkokta fantasy-serie Svärdens väktare ska heta Nekromantikerns vidare irrfärder och kommer i april. Nästa del i Michelle Pavers spännnande ungdomsfantasy Vargbröder ska heta Ondskans schaman och släpps i mars./Bakom kristallkulan: Kapten Karin

1 kommentar:

Dancing Moon sa...

Okej, Nekromantikerns irrfärder men... Nekromantikerns vidare irrfärder?

Hoppas det bara är en arbetstitel, annars blir jag smått besviken på det svenska förlagets fantasi.