onsdag 24 oktober 2012

Mycket nördigt på gång i Malmö!

Det är inte bara butiken som har roliga saker på gång, vi önskar att vi kunde vara på flera ställen samtidigt de närmaste dagarna.

Ikväll är det Nördcafé på FormDesign Center med temat Design som livsstil: samlande och urval. Samtal med Peter Andrén från Bukowskis och Mats Theselius om samlande som livsstil. Funktion och praktiska lösningar, estetiska urval, kvalitet kontra kvantitet och andra dilemman.

Imorgon, torsdag, är det skräckkväll Poeten på hörnet: Jenny Milewski (Skalpelldansen) och Caroline L Jensen (Vargsläkte) diskuterar frågor som t ex: Vad har skräcklitteratur för funktion, egentligen? Vilka olika typer finns det? Vilka teman utforskar man som skräckförfattare? King eller Koontz, zombies eller vampyrer?

På lördag är det skräckfilmsfestival på Karavan under rubriken Day of Herror -  en endagsfestival med fokus på skräckfilm regisserad av kvinnor – en dag av blodblandad filmlycka, skräckfest och grymma ladies!

På lördag är det även dags för Booom - ett serieprojekt om Malmö av studenter från Lunds universitet. "Genom serier, texter och bilder vill vi förmedla hur malmöbor själva ser på sin stad samtidigt som vi lyfter fram lokala serieskapare." Äger rum på FormDesign Center.

I helgen, 26-28 oktober, är det också Sydcon, Malmös årliga spelkonvent. Nörda loss på spel av alla de slag, provspela, diskutera, titta på demospel och spela lite till.

Inga kommentarer: