torsdag 12 juli 2012

Nördarna rekommenderar: EclipseOm det är något som har en chans på att utmana Twilight Imperium i rymdspelsgenren, så är det Eclipse, ett proffsdesignat spel med finska förtecken. Det har solida komponenter i tjock kartong, rymdskepp i plast, och fullt av spännande och meningsfulla val.
Planen består av hexagoner som utforskas efter hand. Spelbalansen gör att man alltid är med i spelet och med lite driftighet kan man till och med hitta och skärma av en egen liten nisch i galaxen.
Forskningen går till så att varje teknologi har en kostnad som går ner beroende på hur många liknande teknologier du redan har, så även de dyraste går att forska fram redan från början om du beslutar att det är ett smart drag.
Eclipse levererar den episka känslan i att bygga upp ett rike som sträcker sig över flera stjärnsystem utan att för den sakens skull ta mer än ett par timmar, och snart kommer dessutom spelets första expansion, Rise of the ancients, som låter din spelgrupp finjustera upplevelsen efter eget huvud.

/Jonas

Inga kommentarer: