torsdag 23 juni 2011

Vi har sett: Paul

Igår var vi på bio och såg Paul, och den rekommenderas till alla nördar med humor och självdistans. Simon Pegg och Nick Frost (kända och älskade från Shaun of the Dead, Hot Fuzz och Spaced) spelar två engelska nördar - framförallt ufo- och pulp-SF-nördar - som är på sin drömsemester i USA. Efter att ha besökt Comic-Con ger de sig ut på en road trip till alla kända ufo- och alien contact-platser i staterna. Men på vägen träffar de Paul, en ohyfsad utomjording som är ful i mun och full av sf-relaterade popkulturreferenser, och han behöver deras hjälp.

Paul är, ungefär, Blues Brothers fast med sf-nörderi istället för blues och soul, och med många fler svordomar. Självklart har den sina svagare bitar, men på det hela taget är det en väldigt rolig stund bio. Gå och se den! Inte minst för att då ökar chanserna att även nästa nördfilm kommer att visas på bio. Men dessutom, som av en slump, så har den precis släppts på DVD och Bluray. Har kommit in i stockholmsbutiken, är på väg till Göteborg och Malmö.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hey!
Vet ni vem som vann biljetter till Super 8? Jag måste se den!

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

Hej! Det vet inte vi tyvärr, det var stockholmsbutiken som höll i den tävlingen. Hör av dig till dem på fragor [at] sfbok.se så vet de säkert!

Paul sa...

Jag vann biljetter till Paul. Tack så mycket sf-bokhandeln :)

Anonym sa...

Paul gör mig ledsen: James Doohan skrev de första raderna av äkta klingonsk dialog, medan vår generation's Scotty bara grymtar några nonsensord :(