lördag 30 april 2011

Eldfängd valborgsfight!

Med den flammande högtiden runt knuten är det dags för en kamp mellan eldens varelser och förkämpar.

Who would win in a fire fight?

Fågeln Fenix
Ur askan i elden. Den mytologiska fågeln står för odödlighet. Dumbledore hade en alldeles egen vid namn Fawkes, och Gaiman skrev en novell om ett sällskap som träffades för att äta upp Fenixen var gång den återuppstod för att förlänga sina egna liv.


Liz Sherman
Pyrokinetikern Liz i Hellboy började manifestera eld i unga år, och blev efter ett jobbig period i livet hemmahörande hos B.P.R.D. Elden är inte hennes fiende, den är en del av henne, den är hennes.Blatifagus
Får representera de eldsprutande drakarna; brände Arn Dunkelbrink men som förlorade sin svanstipp i kampen. Nu residerande i en kvicksilvergruva på den lilla klippön Marjura, där han får dagarna att gå med grillade får och ett parti schack då och då.Eldjättar
Även kända som eldtursarna dyker de upp vid Ragnarök ledda av fursten Surt.

Human Torch
En av de Fantastiska Fyra. Utvecklade sin kraft efter att ha blivit bombarderad av kosmiska strålar ombord på en rymdfarkost - the way it usually happens. Kan bli till eld, och absorbera den in i kroppen. Har kontroll på eld i sin närhet genom ren viljekraft. Bra att ha med sig på Valborgs.


Charlie
Stephen King ger oss Charlie McGee. Genom hennes föräldrars experiment med en LSD-liknande drog har hon utvecklat pyrokinetiska krafter. The Shop jagar efter Charlie och hennes pappa i illvilliga syften.Sailor Mars
Rei Hino, Sailor Mars vid speciella tillfällen, kan manipulera eld och värme.

Calcifer
Eldsdemonen som bor i Howl's levande slott enligt ett impopulärt kontrakt. Han är bra på mer eller mindre subtila hintar.

3 kommentarer:

Pinianna sa...

Easy, Phoenix (förresten är det en skam att inte Jean Grey/Dark Phoenix är med i listan)utklassar de andra.
Odödlighet är ju en ganska maffig fördel att ha i en fight XD

Kitty-P sa...

Jean Greys egna förmågor saknar eldkapasitet. Det är Phoenix Force som ger henne dem. Hon är inte en Firestarter själv utan en telepat.

Pinianna sa...

Kitty-P: Helt rätt, men under hela Phoenix/Dark Phoenix livstid så tror alla att "hon" är Jean Grey och "hon" har Jeans personlighet och minnen så det känns som en lite onödig distinktion. :)