fredag 18 mars 2011

Finn fem fel

Alla serier dras med karaktärer som man är mindre förtjust i, och ibland önskar man att de inte dykt upp överhuvudtaget. Buffy the Vampire Slayer dras med ett par såna. Men just vilken karaktär som borde ha yxats på idéstadiet råder det helt olika åsikter om. Vem finner du mest irriterande i Buffy?

Riley
The cornfed boy from Iowa som blir supersoldat - "The enormous hall monitor"


Dawn
Världen gnälligaste och tonårigaste nyckel av mystisk energi. But why?!

Glory
Visserligen leder Glory till den bästa säsongsavslutningen i serien, men Glory själv är så jobbig!


The Anointed one
Pojken som döptes om till The Annoying one - 'nuff said.

Tara
Överspelad, för mesig, åsikterna är lite olika om Tara.

Skriv i kommentarerna ifall det är någon helt annan du vill ha bort! Och kom ihåg, det gäller Buffy, inte Buffyverse (Connor och co sparar vi till en annan omgång).

15 kommentarer:

Tim Göransson sa...

Men det var väl inget fel alls på Tara?
visst, hon började mesig, men det var hennes roll.
Blyg och osäker.
Mot senare säsonger, speciellt säsong 6 har hon ju blivit sjukt mycket mer social och stark.
Inget fel på henne enligt mig.

Urrk sa...

Jag hittar bara ett lite fel. Nämligen Riley. Det är bara när han kommer fram som jag sträcker mig efter fjärrkontrollen och hoppar framåt.Han är lite träig eller något. Glory är ju hur bra som helst, en lysande figur. Och våga inte röra Tara, då blir jag smått upprörd! Dawn hör väl till som försvårar för de andra och jag vill inte vara utan henne. The Anointed ... meh!

Pinianna sa...

Aaawh, men Riley är söt ju! Fattar inte varför alla har såna problem med en schysst kille som faktiskt försöker göra det rätta, istället för att ägna århundranden åt att gnälla och tycka synd om sig själv *host*Angel*host*
Glory var mest jobbig för överspeleriet, och skitungen (den lille) försvann fort nog. Tara växte otroligt, och hennes mesighet var förståelig med tanke på hennes uppväxt.
Dawn däremot... Hon började som en bortskämd, skrikig skitunge, och hon slutade som en bortskämd, skrikig skitunge. Off with her head!

Anonym sa...

Det beror rätt mycket på vilket humör jag är på när jag tittar.

Av detta urvalet så gillar jag Dawn, Tara och varannan dag Riley medan jag ogillar Glory, the Annoying One och varannan dag Riley...

Men av alla i serien så blir jag nog mest irriterad på Jonathan.

Anonym sa...

Nå, det finns ju faktiskt en anledning till att han kallas "The annoying one" =P

fast Riley är ju också en stor pet-peeve, kan vi inte ta bort båda två? hehe

Mustardseed sa...

Den enda Buffykaraktär jag verkligen avskyr är inte en återkommande roll, utan roboten Ted. Jag avskyr faktiskt hela det avsnittet.

Anonym sa...

Jag kan leva med de flesta här, onekligen irriterar Dawn enormt, men hur man kan sätta upp en så här lista utan att nämna den mest vedervärdige karaktären i historien, Andrew Wells, övergår mitt förstånd.
Inte i en enda sekund av serien där han är med kan jag tolerera hans uppsyn, attityd eller övriga karaktärsdrag...
Enda gången jag tolererar Tom Lenk är när han spelar Cyrus.

Sedan är ju hälten av alla potentials hemska, men man slipper se dom så ofta. Ja, förutom den vedervärdiga Kennedy då.

Fian sa...

Tara är en av mina absoluta favoriter! Angel, däremot, är jag inte helt säker på ...

Sundin sa...

Riley är en otrolig träbock, han och hans vapansmekande gossar är det enda som sänker några av de bästa säsongerna.
Retlig kan man ju vara på olika sätt, jag minns med glädje buffys Otroligt jobbiga rumskompis som bjöd på en av de absolut roligaste episoderna.

Fia sa...

Det självklara valet här är Riley, hans karaktär var platt, den växte aldrig. Ogillar inte något med Buffy, men det jag minst gillade med serien var nog hela underground military-grejen med frankenstein-Adam som story arc. Självklart måste det finnas good guys och bad guys, och Gloria är väl helt okej som evil godess. Kommer knappt ihåg den lille pojken men en sak vet jag med säkerhet: Tara är en av de bästa sakerna som hänt Buffy (förutom Willow och Spike) så hon förtjänar inte att vara med på denna lista! Och ni som vill ha iväg Jonathan, är ni galna? The evil trio rocks!

Urrk sa...

@Fia *Gillar*

Staffan sa...

Kan man inte rösta på Buffy själv i säsong 6-versionen? Gnällig och självdestruktiv och inte alls rolig längre. Om inte kanske man kan rösta på Rack, som väl får symbolisera säsong 6s relativa skräpighet.

Danielle sa...

tycker Angel är himla träig, går mest omkring och ser ut som en dyster hundvalp, åtminstone när han är god. När han är ond däremot är han en bra rollfigur.

Anonym sa...

Varför nämns Tara i det sällskapet? Hon är ju en av de finaste, mänskligaste och allra bästa karaktärerna i Buffyverse! Och jag är en av många som älskar svärtan och mörkret i säsong 6. Ingen annan serie har karaktärer som berör så djupt samtidigt som skrattet och humorn finns där hela tiden.
/Sofia

Mackan sa...

Adam / Riley känns krystat. Hela arc:en känns bara som ett sätt att förklara varför Spike får sitt chip i hjärnan.

Har rätt svårt för Woods i säsong 7 också, som inte tillför något, egentligen. (Även om avsnittet med honom och Spike är bra...)

Jag tyckte Dawn var jobbig ända fram till "The Body", men sedan utvecklas hon. Och i säsong 7 är hon väl OK?