lördag 2 oktober 2010

För hela Jorden

Vi speglar även här frågan som pågår på Moderskeppets hemsida och på Fejsboken (logga in för att se alla kommentarer): Vem vill du se som Jordens ambassadör / talesman när utomjordingarna kommer? Bakgrunden är ryktet om att FN hade utsett en sådan ambassadör, vilket tydligen inte var helt sant. Rymdkadett Maths insåg genast att det är hög tid att utse en sådan ambassadör.
Utomjordingar kommer - det har vi läst om och sett på film - vilja prata med jordborna ledare. Alltså måste vi ta saken i egna händer. Låt oss utse mänsklighetens talesman- eller taleskvinna. Kanske är det en briljant lingvist, en framstående antropolog eller hjärnkirurg. Kanske är det någon som är väldigt duktig på att sjunga eller framföra dadaistiska dikter. Kanske är det någon som är suverän på att laga kåldolmar med rårörda lingon. Det är svårt att veta.
Bland förslagen som kommit hittills finns Stephen Hawking, Ursula K Le Guin, Joss Whedon och Stephen Fry. Välkomna att nominera och rösta i kommentarerna! Resultatet redovisas på måndag.

3 kommentarer:

Johan sa...

William Shatner!

lazy sa...

David Tennant. Som Doktorn, så de känner igen honom.

E sa...

Jack O'neill från Stargate. Man med silverhår, sinne för humor och med erfarenhet inom området.