onsdag 15 september 2010

What is your favourite colour?

Ja, vi visste ju att här fanns många kultister - Abdul Alhazred är den författare flest vill bli galna av. Veckans omröstning är inspirerad av de kommande höstfärgerna! Kort sagt,

What is your favourite colour?

Rött
Representerat av bland andra Rose Red från saga och fabler; piraters röda hav under röda himlar; Röde baronen Manfred von Richthofen; det glest befolkade rymdskeppet Red Dwarf; rödskjortor; och den röda planeten Mars.


Orange
Som i apelsiner, som kan vara gjorda av urverk; eller som i besökarnas uniformer.
Gult
Ordet gul gled genom hans huvud och försökte hitta ett fäste. Eller som Kapten Yellowbeard skulle ha sagt: stagger, stagger, crawl, crawl ... Eller som snuten Hartigan skulle ha muttrat: that yellow bastard.


Grönt
Fiddler's Green är ett paradis av grönska, glädje och musik, som ibland går på walkabout under namnet Gilbert. Från en annan del av DC har vi Gröna Lyktan och Gröna Pilen. Vi vill självklart även slå ett slag för små gröna män från yttre rymden, stora gröna döda gudar från bortre rymden, och en stärkande portion Soylent Green.

Blått
När vi höll på att packa för resan till Pandora hade vi ju en hel blå omröstning, med bland andra Na'vi, smurfar, Mystique, Doctor Manhattan och the Nac Mac Feegle (som ju just har dykt upp igen i sällskap med Tiffany Aching i I shall wear midnight). Vi kan även lägga till en hooloovoo, förstås.

Indigo
Hello. My name is In(d)igo Montoya. You killed my father. Prepare to die.
Eller hur det nu var ... Några superhjältar/-skurkar har hetat Indigo också. Nuförtiden räknas tydligen inte indigo som en egen färg, separat från blått eller lila ... forskarna som kom på det är säkert i maskopi med de där som påstår att humlan kan flyga och att Pluto inte är en planet.
Fôggeln är en indigo bunting.


Violett/lila
Här kan vi erbjuda riktigt mörk och weird ungdomsskräck i Bleeding Violet och en svärdssvingande Milla Jovovich i Ultraviolet. Lila syrener ska man ju bära på the Glorious 25th of May. Klingoner har lila blod. Under avdelningen purple prose kan vi tipsa om nya antologin Dark and Stormy Knights. Och Philip José Farmers roman Night of Light var som ni väl vet inspirationen till SF-nörden Jimi Hendrix låt Purple Haze.Oktarin
Magins färg, den åttonde färgen i Skivvärldens regnbåge. För att kunna se den behöver man inte bara tappar och stavar i ögonen utan även oktagoner, vilket det oftast bara är trollkarlar (och katter förstås) som har. Men trollkarlarna är hjälpsamma mot de mindre lyckligt lottade och beskriver oktarin som ... ungefär en sorts gul-grön lila. (Bilden är gissningsvis en mugglares artist's rendering.)


The colours out of space
Utomjordiska levande färger som kan färdas via meteorit och i ett intressant dokumenterat fall landat i närheten av Arkham, Massachusetts, där de suger livet ur allt levande de kommer över.


Blue. No! Yel- Aaargghhh!
Det gäller att tänka över sitt svar noggrant.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lila som Dark Elves!

Fia sa...

What is the airspeed and velocity of an unladen swallow?? ;)

Science Fiction-bokhandeln i Malmö sa...

ca 11 m/s.
http://www.style.org/unladenswallow/

Jörgen sa...

Och Nineveh var alltså Assyriens huvudstad.

Själv gillar jag grönt. Jag är alltid grön spelare när jag spelar brädspel.