onsdag 18 augusti 2010

Best crew to roam about

Efter ett par veckor utan kapten vid rodret har vi här i butiken funderat över det här med besättningar. Det finns ju ett gäng därute och de står nästan alltid i skuggan av sin tjusige, swashbuckling karismatiske kapten. Men om kaptenen är ur bilden -

Vilken besättning rockar mest?

Serenity - En brokig samling själar som trots sina hårda yttre döljer hjärtan av guld.

Galactica - Konflikter i överflöd och en konstant kamp för sig egen överlevnad till trots så får de ändå till något.

Scooby Gang - Nu pratar vi såklart inte om gänget med hunden, utan de med the buttmonkey istället. Buffy och hennes gäng är mer en familj än något annat, och vars band är kevlarbelagda.

The Protector - Skådespelargänget som spelar skådespelargänget i Galaxy Quest som spelar besättningen ombord. Avsnittet har spritt sig ut i universum och en något naiv alienras tar dem för riktiga hjältar och engagerar dem i deras konflikt ute i universum. Protectorgänget får gå in i sina roller på blodigt allvar.

Torchwood 3 - Ett sammanknutet gäng som jobbar i det dolda för Englands säkerhet. Deras lilla grupp rymmer mycket hjärta och smärta. Och naughty deeds. De visade sig vara lite väl otursförföljda dock, och deras tid tillsammans kan väl kallas bitterljuv som bäst.

Revenge - I Princess Bride har Dread Pirate Roberts ett skepp som heter Revenge och även om dessa tre filurer inte är med som besättning så är de verkligen gruppen bakom/bredvid/nedanför den fäktande kaptenen. Vizzini, Fezzik och Inigo Montoya är kanske inte så kära mot varandra, eller så samarbetsvilliga, eller trevliga, eller.. De hänger ihop iaf!

Andromeda - Kapten Dylan Hunt och skeppet Andromeda Ascendant hittas av ett bärgningsfartyg efter att ha varit fast i en händelsehorisont i över 300 år. Han rekryterar sina räddare till sitt uppdrag att åter få ordning i universum.

Destiny - SG-U har en udda besättning som mest snubblat ihop och gör bästa möjliga av en omöjlig situation. Eller bästa möjliga förresten ...

5 kommentarer:

Fia sa...

Buffy!! Nej, BSG!!!! Nej.. GNNNHHh.. cant choose..

Andreas sa...

Enkelt. Vilket crew som helst som innehåller Starbuck... Får se... det blir...

Andreas sa...

Pequod!

Tobias sa...

Voyager då? Voyager!

Arina sa...

O, många favoriter där. det kanske blir till att dra lott.