torsdag 29 november 2012

Organiserat nörderi i vår

Till våren 2013 får södra Sverige två nya tillfällen för nördar att träffa likasinnade och prata fantasy, science fiction och skräck tills man fått sitt lystmäte och mer därtill. I slutet av mars är det dags för bokhelgen Andra Världar i Mullsjö, och i mars eller april blir det Malcon 3 här i Malmö!

Malcon 3 kommer att bli Malmös egen science fiction- och fantasykongress, à la nyligen avlupna Kontrast i Uppsala (dock blir det troligast en endagarskongress). Planeringen pågår för fullt inom Malmöfandom, som hälsar: "vi är öppna för möjligheten att fler hjälper till och anordnar Malcon 3. Känner ni att ni vill vara med och att ni har någon speciell talang eller kunskap, kontakter inom Malmö, erfarenhet av sf-kongresser, driv, engagemang, eller helt enkelt bara viljan själv ..." Nästa vecka är intresserade välkomna till Panel-café tisdag 4 december - där kommer idéer inför Malcons program att föreslås och diskuteras. (Oroa er inte över hövan om ni missade Malcon 1 och 2: de var ganska länge sen och ganska ... små.)

Andra Världar äger rum 22-24 mars i Sägnernas Hus utanför Sandhem i Mullsjö kommun. Folktromuseet kommer att ge en fantasieggande bakgrund till ett bokparty för dig som läser och skriver "fantasy, science fiction, steampunk eller om varulvar, därulvar och andra mystiska saker". Ambitionerna är aktiviteter, diskussioner, seminarier och liknande kring böcker inom våra genrer. Det är också ett tillfälle att upptäcka nya (favorit?)författare: uppemot ett femtiotal mer eller mindre kända författare kommer att finnas på plats med sina böcker och därutöver erbjuds ännu fler titlar. Om du som författare vill vara med är du välkommen och kan läsa mer här, och om du har önskemål eller idéer om programmet går det också utmärkt att höra av sig!

/Kapten Karin

2 kommentarer:

Johan A sa...

Malcon 1 inträffade inte ens, den var en bluff.

Fia sa...

Johan: Den inträffade, den var bara så hemlig att det bara var ett par personer som var inbjudna... ;)

Angående Malcon 3s upplägg så lutar det mer och mer mot en två-dagarsgrej :)