torsdag 22 november 2007

Livet efter Hogwarts

Nu när Harry Potter-serien har kommit till sitt slut kan en viss känsla av tomhet infinna sig. Det finns förstås andra fantastiska världar att fylla den med!

Spiderwick-böckerna riktar sig kanske främst till de yngre läsarna men de är fantastiska oavsett hur gammal man är! Jared Grace, en ur syskonskaran Grace, hittar en bok i huset de flyttar till, Arthur Spiderwicks fälthandbok över vår sagolika omgivning, som han sen utforskar trakten kring huset med. Varje bok har flera fina illustrationer som visar syskonen Grace och de mystiska varelser som de träffar på.

Artemis Fowl är ett ungt supergeni som stöter på vättar, men inte den gulliga sagovarianten av vättar utan riktigt tuffa vättar, när han håller på med sina avancerade kriminella planer. Han dras in i den undre världen genom en av vättarnas agenter, Holly Short, och är inte sen att dra nytta av situationen.Att en sjunde son till en sjunde son skulle få ett fantastiskt öde är nästan givet, och Septimus Heap är sjunde sonen till en sjunde son. Hans liv är märkligt redan från första början och det blir bara bättre. I Magi, Skuggan och Alkemisten får vi följa honom och Jenna, flickan som han byttes ut mot vid födseln.


Bläckhjärta är historien om Meggie och hennes pappa Mo. De älskar att läsa böcker, men är faktiskt så bra på det att de kan läsa in folk i böcker - och även läsa ut dem ur böckerna, ut i den verkliga världen. Deras spännande magiska äventyr fortsätter i Bläckmagi.

- Ook.

Inga kommentarer: