torsdag 30 augusti 2012

Tips för samlare av svensk SF

Alla ni som samlar på svensk och översatt SF som kom ut det förra århundradet och som har turen att bo i Malmö borde ta en sväng förbi Skivesset, antikvariatet som ligger på Nobellvägen. De har fått in masor av titlar, Asimov, Heinlein, Bradbury med mera. De har även flera årgångar av Jules Verne Magasinet, Nova Science Fiction och annat smått och gott från Delta och Sam J Lundwall. Så om du har en lucka i din samling, vill ge bort en läcker bok eller föredrar att läsa på svenska får du inte missa chansen att botanisera bland dessa klassiker.

/ Johan

onsdag 29 augusti 2012

TV-seriemästerskapet, kvalomgång 12

Vad spännande med en så jämn omgång! Till slut var det Babylon 5 som tog hem loppet en noslängd före TNG.
Den här veckan: Just because you're paranoid doesn't mean they're not out to get you.

Twin Peaks











Lost








Äkta människor
















Carnivàle
















Eerie, Indiana








Twilight Zone















Eureka












The Prisoner












Lone Gunmen



onsdag 22 augusti 2012

TV-serie-OS, kvalomgång 11

Doktorn svepte lätt hem segern i omgång 10. Jag har ett förslag: att de tävlande som fått över 60% av rösterna (*) i sina omgångar går direkt till finalen, så blir semifinalerna lite mer spännande. Vad tycker ni? Svara gärna i kommentarerna.

Nu drar vi ut i rymden igen! Det blir hög Star Trek-täthet, men de är så många!

Star Trek The Next Generation











Star Trek Voyager













Star Trek Enterprise
















Babylon 5










Stargate Atlantis

Battlestar Galactica (1978)












V (2009)
















(*) En rolig grej: Game of Thrones, Buffy och Firefly, de andra överlägsna vinnarna, fick alla 62%! (Doktorn fick 67.)

/Kapten

tisdag 21 augusti 2012

Signering på lördag!

Nu på lördag 25 augusti får vi författarbesök i butiken igen! Ola Wikander, författare och språk- och religionsvetare, tidigare känd för bland annat I döda språks sällskap, gör nu fantasydebut med Serafers drömmar.

Serafers drömmar utspelar sig i en alternativ verklighet, i landet Dômweld, där den bevingade elittruppen seraferna är den enväldige kung Thomasions mäktigaste vapen. Men en av seraferna, general Kwanzo, börjar ifrågasätta ordningen och sin plats i den. Miljön är menad att försöka antyda något slags teknologiskt uppdaterad version av europeiskt 1600- eller 1700-tal; författaren själv föreslår termer som barock-punk, steambaroque eller vingbarock, och hans förläggare säger att det känns som en blandning av De tre musketörerna, Det sjunde inseglet och The Matrix

Ola finns på plats i butiken kl. 14-16 och hälsar: Kom förbi och skaffa ett alldeles äkta signerat ex - och prata lite eldänglar, predestination, messianism, piskor, Jesaja-referenser eller vad ni nu vill!

måndag 20 augusti 2012

Sära Malmö

Som ni kanske har märkt är det festival i stan! Som ni kanske också har märkt har det just varit premiär för Särskild, andra boken i urban fantasy-serien De sära, som utspelar sig i Malmö. Eftersom Särskild utspelar sig just under Malmöfestivalen bjuder författaren Nene Ormes in till följande fotoutmaning!

Hur ser ditt fantastiska Malmö ut?
1. Malmös magiska platser: sätt nålar med beskrivning av dina magiska platser i Malmökartan, som finns i St. Petrikyrkan hela festivalen.
2. Leta efter den Sära festivalen, sära platser och ting. Fotografera karaktärer Malmö som du tycker att Malmö verkar vara i Uddas universum! Använd tag #Säramalmö. Lägg upp på Instagram, Twitter och Facebook – se resultaten här:http://www.briza.se/sara-malmo/!
2b. Om du inte hittar det du ser i ditt huvud på Malmöfestivalen eller Malmös gator: skapa själv och ta en bild av ditt verk och lägg upp. Ta gärna med din skapelse den 24 augusti.
3. Vad gör småbröderna på festivalen? Fotografera eller observera en fågel …
4. Om du tar med en fjäder till St. Petrikyrkan kl. 21 den 24 augusti, kan du köpa en särknapp för den …
Den 24 augusti, kl. 21, finns Nene åter på plats i St. Petri-kyrkan, där hon inledde festivalen i fredags. Då kommer vi att få se vad utmaningarna har lett till. Ut och fotografera nu!
/Kapten Karin

onsdag 15 augusti 2012

Tv-serie-VM, kval 10

Kapten Mal och hans besättning tog första platsen med storm! Kapten Kirk kom som en god (?) tvåa med sin skepp. Det blev lite fel med numreringen, det var kval 9, men vi råkade skriva 8..


Dagens omröstning kanske är gårdagens, eller morgondagens? Eller det kanske aldrig blev av? Det är så svårt att veta med dessa tidsresor...

Doctor Who
Alcatraz
Life on Mars

måndag 13 augusti 2012

Särskild signering!

Den 17:e augusti har vi det stora nöjet att få presentera Nenes Särskild för Malmö! Kom in och få ert ex av uppföljaren till Udda verklighet! Snyggare böcker går inte att hitta i någon bokhandel, det kan vi lova!

Mellan 12.00 och 18.30 på fredag sitter Nene med signeringspennan i högsta hugg.

Kolla in Nenes blogg för fler bokrelaterade events, och kolla in den här länken för att höra och se Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren prata om böcker, bl.a. Udda!



tisdag 7 augusti 2012

Tv-serie-OS, kvalomgång 9.

Buffy dräpte motståndarna med god marginal! Dark Angel kom in som tvåa långt bakom i Buffys fartvind.


I veckans omgång kommer Whedons andra flaggskepp Firefly, i gott sällskap med gamla rymdödlor, och faktiska rymdödlor.

Firefly

Star Trek TOS

Space:Above and beyond

Andromeda

Stargate Universe

Caprica

Cleopatra 2525