fredag 31 juli 2009

Andra världar runt hörnet

Så här i sommar- och semestertider - varför inte besöka några science fiction-resmål?

Postapokalyps:
Amerikanska SF-bloggen io9 uppmärksammar skånska - förlåt, ladoniska - Nimis som en förebild:
When the apocalypse reduces the world's structures to rubble, we may have to take our architectural cues from the micronation of Ladonia ...

Steampunk:
Ångbåt kan man åka på bl a Helgasjön i Småland och Fryken i Värmland. Vill man åka tåg i stil går det ånglok på Anten-Gräfsnäs Järnväg i Västergötland. Ännu mer äventyrlighet och goggles fås på Andréemuseet i Gränna.


Jymden:
Man kan gå på guidade turer i Sveriges egen rymdstation Esrange i närheten av Kiruna (och Kiruna självt håller ju på att bli väldigt science fiction i och med att de håller på med att plocka upp hela stan och flytta den en bit bort). Det finns ju också många observatorier där man kan få se både stjärnor och planeter.


Superhjältehögkvarter:
Visst är Ishotellet likt Stålmannens Nordpolsborg?

Fler tips? Var finns dina science fiction-resmål och spejsade platser? Berätta i kommentarerna! Vi hoppas återkomma med fantasy- och skräckresmål.

torsdag 30 juli 2009

P&P&Z - The Graphic Novel.

Jepp. Den tecknade versionen av Pride and Prejudice and Zombies kommer i mars. Vi har sagt det förr och vi säger det igen: zombies are the new black. Ehm... red and gore, egentligen...

onsdag 29 juli 2009

Showdown on Main Street

Midgårdsormen tvålade till de andra blötdjuren ordentligt. Får hoppas att Ragnarök inte är på gång... Nästa fight inspireras av nya Jonah Hex-filmen, och även av kommande fjärde utgåvan av Western-rollspelet och kommande brädspelet Deadlands - The Battle for Slaughter Gulch.

Who would win in a gunfight?

Roland of Gilead
Den siste gunslingern, en order närmast lika riddare i Gilead. I princip odödlig. The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed.


Clint Eastwood
Det blir lite meta, för hade någon kunnat spela Roland hade det varit Clintan. Och vilken western-Clintan som helst här - Blondie, nån av Männen Utan Namn, Bill Munny, whatever. Clintan är Clintan.


Jonah Hex
Något ärrad och cynisk prisjägare, sydstatare och adopterad Apache.
Lucky Luke
Ni vet. Han skjuter snabbare än sin egen skugga. Om han får ta hjälp av Jolly Jumper så ska även Ratata vara med för att uppväga försprånget.

Zeb Macahan
Det blir liksom inte hårdare än farbror Zeb. Jag tror att kulor bara skulle splittras mot hans väderhärdade hud.Calamity Jane
Alltså inte spelad av Doris Day, utan the Real Deal; gärna som fuckin' hard-hittin', fuckin' hard-drinking, fuckin' hard-swearin' gestaltad av Robin Weigert i Deadwood.


Wyatt Earp
Sheriffen i Tombstone visar sig vara en warlock på den mörka sidan i Emma Bulls Territory, och kan alltså ha några magiska kort i rockärmen bortsett från revolvern.

The Saint of Killers
Mördarnas skyddshelgon med vapen smidda av Dödsängelns svärd, vilket nog var till lite hjälp när han knallade ner både Gud och Djävulen.


Trinity
- djävulens högra hand. Han får förstås ta hjälp av vilken som helst av Bud Spencers alter egon... om de kan hålla sams.Som vanligt, ett helt godtyckligt och självsvåldigt urval. Personligen tror jag inte att det spelar någon roll, för Roland sopar banan med dem allihop. Han kan inte låta sånt här uppehålla honom för länge, han har ett torn att hitta.

/Karin av Gilead

tisdag 28 juli 2009

ZOMG!!

The zombies just won't go away! Hurra!! I november kommer Pride and Prejudice and Zombies i en Deluxe Heirloom Edition!! Fancily inbunden, med
13 new full-color oil painting illustrations - depicting all of PPZ’s most memorable moments
och inte minst
30% MORE ZOMBIES! Seth has written pages and pages of all-new (and entirely gratuitous) ultra-violent zombie mahem.
Wohoo! (Klicka för större bilder:)

Vintern kommer tidigt i år

En av årets mest efterlängtade uppföljare har efter flertalet förseningar och falsklarm äntligen landat i skutans lastrum.

I Winter 1152 fortsätter David Petersens Mouse Guard att kämpa för mössens frihet och överlevnad. Årets vinter ser ut att bli hård och Saxon, Kenzie, Lieam och Sadie ger sig ut på uppdrag för att samla ihop förnödenheter och stärka allianserna mellan städerna som bevakas av musgardet, men ute i kylan lurar faror och de övergivna Vesseltunnlarna...

Denna mycket vältecknade och genomtänkta serieroman är ett måste för dig vars hjärta någonsin värmts av Det susar i säven eller Flåklypa Grand Prix.

Kolla även in Mouse Guard RPG, ett av få rollspel som har fått full pott i recensionerna i Fenix.

/ Bridgeman, keeper of Lockhaven

Ordning eller kaos?

I bokhandeln har vi ju så fin ordning vi bara kan i hyllorna. Vi försöker upprätthålla bokstavsordning efter titel i manga- och film-hyllorna, efter förlag hos de tecknade serierna och efter författares efternamn i övriga hyllor.

Men hemma kanske folk har nördigare, mer kreativa sätt att organisera sina bokhyllor? Dela gärna med er av era sätt att organisera de kära samlingarna!

Anledningen är att jag börjar längta efter att organisera om mina hyllor hemma. I snart två år - väldigt länge för att vara jag - har jag haft bokstavsordning - men efter sista bokstaven i författarens efternamn. Från Mignola längst ner till höger, till Mahfouz längst upp till vänster. Allt som går i serier går baklänges också, som kan ses på exemplet Sandman ->.

Det är ett väldigt bra system, men jag börjar tröttna, och framför allt är det så roligt att organisera om (ja, jag är en boknörd - en stolt boknörd!). Men hur?? Det ska vara nördigt, men helst möjligt att göra konsekvent. Några alternativ jag funderar på:

Färgordning.
Bokstavsordning efter titel.
Ordning efter antalet bokstäver i författarnas namn - eller antalet streck i författarnas namn, på det kinesiska sättet.
Någon form av ämnesordning - t ex klassificera skönlitteraturen efter SAB-systemet eller Dewey, eller hitta på egna kategorier, i så fall med associationskedjor. Från Byron till vampyrer till Louisiana till musik, osv...
Någon form av kronologisk ordning - författarens födelseår, bokens ursprungsår osv.
Bokstavsordning efter bokens första ord.
Eller bara kaos - det har jag nog aldrig haft...

Förslag, idéer, galna infall?

/Kapten Karin

fredag 24 juli 2009

Burtons Alice - Trailer!!

Nu finns det en trailer till Tim Burtons Alice i Underlandet!! Vi blir såhär glada:

torsdag 23 juli 2009

Inte Dance of Dragons, men nästan ...


Vi väntar fortfarande på nyheter om boken men här kommer lite godis om tv-serien i alla fall! Stockholms Gabriella uppmärksammade att castingen hade börjat för A Game of Thrones. Jag (som undviker GRRM:s blogg eftersom jag bara vill veta när det går bra i skrivandet) hade helt missat att de har castat en av mina favoriter som Eddard Stark - Sean Bean! Han var underbar som Boromir och inte alls fy skam som Sharpe. Det kan bara bli bra! (och om ni hellre vill ha länkar till filmerna och tv-serien än till bilder så ...)

En del av de andra rollerna är satta också, Tyrion är fantastiskt lyckad och jag är väldigt nyfiken på hur Jon Snow ska arta sig, och vi ser fram emot att se den fullständiga castingen. Mest ser jag fram emot Jamie. Förstås.

/Nene Lannister

lördag 18 juli 2009

Ett havsdopp någon?

Severus vann den förra fajten, kanske inte helt oväntat. Han rockar i den senaste filmen så det är utan att beklaga som jag gratulerar honom till vinsten.

Sen dess har vi fått goda nyheter: Sense and Sensibility and Sea Monsters kommer redan i höst och för att fira det har vi nu en fajt med sjöodjur. Så -
Who would win in a fight?

Kraken
Fram till 1700-talet sa alla historier om det här odjuret att det var stort som en ö och att det kunde sträcka sina armar högt som den högsta mast på det största krigsskepp. Men sen dess har storleken krympt. Man får förmoda att dagens Krake är mindre än en ö, men många armar har den fortfarande.


Leviathan
En ringlande sjöorm vars maka avlivades i ett tidigt skede (och saltades in för att ges bort) och därför är ensam och säkerligen olycklig.


Moby Dick
Den elakaste vita valen i världshistorien som bringar ond, bråd död till megalomaniska män. (den förtjusande bilden är hämtad här)
Nessie

Sjöodjurens sjöodjur. Legenderna säger att det ska finnas en passage mellan Loch Ness och havet så hon får vara med och slåss.
Scylla och Charybdis
Scylla är månghövdad och tentakaelbeprydd och Charybdis skapar malströmmar med sin enorma mun och sina många fenor.

Sjöjungfrur
Är ondare än vad Disney vill få oss att tro. They'll sweetly drown you if you get too close.

Jaws

Vithajen som blev berömd med Steven Spielbergs film från 1975. Kommer alltid hungrig och med ett eget soundtrack: dun-dun-dun-dun-dun-dun...
Davy Jones
Den surmulne kaptenen på Den flygande holländaren i Pirates of the Caribbean som när han inte muckar gräl säger saker som: "Life is cruel. Why should the afterlife be any different!?"Midgårdsormen

Detta ofantliga demoniska djur som vilar i världshavets djup är så långt att det inte bara räcker runt hela jorden utan även kan bita sig själv i svansen. Se opp!Deep Ones
Tjänare till de gamla gudarna med en stad under vattnet. Kan ofta börja som vanliga människor i undanskymda samhällen vid havet, men kan lätt kännas igen på besynnerligt beteende, begynnande gälar och allmänt fiskigt utseende.

fredag 17 juli 2009

Där allt är möjligt

Svenska Dagbladet har idag ett helt uppslag om fantasy, skrivet av Hanna Fahl som tidigare också skrev krönikan Tiden är här för fantasynördarna. Vår egen Nene Ormes är en av de intervjuade, bl a i sällskap med historikern och författaren Bo Eriksson - och hon drar förstås en lans för urban fantasy och zombies; och termen fantzy, som vi är väldigt stolta över att ha myntat, etableras än mer. Missa inte att klicka på Grafik: Fantasylitteratur för ett fint släktträd över fantasyn.

En av kommentarerna tycker att (jag har rättat stavningen)
Inom B&U-fantasy finns och har det funnits väldigt bra böcker, det har varit mer accepterat, medan det i vuxenlitteraturen fortfarande är lite så att det är de författare som inte klarar av att skriva "riktiga" böcker som skriver fantasy (lite tillspetsat). Det är inte många av de böcker som ges ut som andra läsare skulle kunna ta till sig, mest då beroende på att de är rätt taffligt skrivna.
Vi kan bara anta att den här läsaren har hittat sämre översättningar av några dussin-fantasytitlar och bedömt genren utifrån dem - han har uppenbarligen inte läst några av de hundratals fantasyförfattare som vi älskar för att de är så bra författare...

/Kapten Karin

torsdag 16 juli 2009

Har sett Harry Potter and the Half-Blood Prince!

Igår var vi på premiären av Harry Potter och Halvblodsprinsen och det var lysande! Nu när vi kommit till sjätte boken är det en mörkare stämning och det tycker jag att filmen visar.

När man ser en Potterfilm är det (för min del i alla fall) först och främst en fråga om att sätta bilder till boken. Och de bilderna fick man! Miljöerna är precis så fina som man vant sig vid, skolan är sitt gamla goda jag, tvillingarnas affär är finare på film än i boken, Snapes hus ligger i ett område som är om möjligt ännu torftigare än i boken och quidditchmatchen var mer spännande än vanligt.

Skådespelarna har vuxit till sig och provat annat skådespeleri också, jag tycker det märks och är till det bättre. Särskilt road var jag av Ron mitt i sin tonårsångest. Jag minns bokens Harry som extra kvalfylld och aningen gnällig, det kom inte med i filmen. Här får man istället se en trollkarl som tar sin förmåga på allvar. Efter att han druckit sitt Felix-elixir (eller Flytande Flax som det kallas i filmen) så visar han verkligen att han kan göra annat än bara den Harry vi sett tidigare. Och så får vi se Luna i ett par scener. Stort plus!

Till skillnad från de andra filmerna tycker jag att den här lyckades hålla sig från att överförklara eller försöka trycka in onödigheter. Den kan inte stå ensam, men det kan ingen av filmerna, och eftersom det är något man förväntas fatta så förklaras inte saker som redan förklarats en gång. Kartan över skolan, osynlighetsmanteln, rummet med bråte, alla har de varit med förut och därför syntes de helt utan extra snack. Man förväntas ha sett de tidigare fem filmerna, och det med rätta.

En annan sak som filmen lyckats med var att ta bort en massa av det upplysande pratet. När Potter varit med om något så förutsattes det att han berättat för Hermoine och Ron, vi behövde inte se samma sak sägas en gång till. Vi slapp också den tvivlande delen av Harrys förhållande till Dumbledore och fick gå rakt på deras förtroendefulla relation. Underbart!


Det kan få summera kvällen faktiskt - Underbar. Publiken var i sitt esse, applåderade, skrattade, snyftade, jublade och awwwade. Och jag, jag tänker läsa om böckerna och se om filmerna innan nästa kommer. Det här en film för fansen.
/Nene Lovegood

Jane Austen - nu med tentakler

Pride and Prejudice and Zombies är ju en av årets sensationer. Men. Hrm. Ja, vad ska man säga, förutom: det blir ännu bättre.
Sense and Sensibility and Sea Monsters av Jane Austen och Ben H. Winters. Ny bok från Quirk Classics 15 september. Se trailern här. Från pressreleasen:

With Sense and Sensibility and Sea Monsters, Quirk Classics has also developed a new Austen to monster ratio. Instead of featuring 85% of Austen's work and 15% new text as in Pride and Prejudice and Zombies, Sense and Sensibility and Sea Monsters features 60% Austen and 40% additional monster chaos! Most importantly, this new Quirk Classic stays true to Austen's original novel…

As our story opens, the Dashwood sisters are evicted from their childhood home and sent to live on a mysterious island full of savage creatures and dark secrets. While sensible Elinor falls in love with Edward Ferrars, her romantic sister Marianne is courted by both the handsome Willoughby and the hideous man-monster Colonel Brandon. Can the Dashwood sisters triumph over meddlesome matriarchs and unscrupulous rogues to find true love? Or will they fall prey to the tentacles that are forever snapping at their heels?

This masterful portrait of Regency England blends Jane Austen's biting social commentary with ultraviolent depictions of biting sea monsters. It's survival of the fittest-and only the swiftest swimmers will find true love! Featuring fifteen black-and-white illustrations and including "A Reader's Discussion Guide" for book club and student use, Sense and Sensibility and Season Monsters is sure to delight Austen fans as well as wayfaring adventurers.


Karin och Nene i kör: WANT!!!

onsdag 15 juli 2009

All time high - Text only

För ett tag sedan lade vi upp våra All time high-topplistor: total försäljning sedan butikernas grundande. Framför allt på svenska var det mycket manga och serier på listorna, och i kommentarerna fick vi frågan hur det skulle ha sett ut om man bara räknar romaner? Det skulle se ut så här:

Topp 5 SF-bokhandeln Malmö oktober 2007 - juni 2009 -
engelska titlar
:
1. Terry Pratchett: Making Money
2. H P Lovecraft: The Necronomicon: The H.P. Lovecraft Collection
3. Neil Gaiman: The Graveyard Book
4. Scott Lynch: The Lies of Locke Lamora och Christopher Paolini: Brisingr (delad plats)
5. Stephenie Meyer: Twilight

Topp 5 SF-bokhandeln Malmö oktober 2007 - juni 2009 - författare på engelska:
1. Terry Pratchett
2. Neil Gaiman
(3. Gullig som en knapp. Men knappar är ju inte böcker... så:)
3. Jim Butcher
4. Charlaine Harris
5. Stephenie Meyer
(Urban fantasy, we has it)

Topp 5 SF-bokhandeln Malmö oktober 2007 - juni 2009 -
svenska titlar
:
1. John Ajvide Lindqvist: Låt den rätte komma in
2. Nick Perumov: Diamantsvärdet och träsvärdet
3. Nick Perumov: Diamantsvärdet och träsvärdet del 2
4. Christopher Paolini: Brisingr
5. H. P. Lovecraft: Anteckningsbok
(reatitlar borträknade)

Topp 5 SF-bokhandeln Malmö oktober 2007 - juni 2009 - författare på svenska:
1. Nick Perumov
2. John Ajvide Lindqvist
3. J R R Tolkien
4. Robert Jordan
5. Stephen King
Dessa fem är de enda icke-manga-författarna på topp 30. Svensk manga, we has it.

Meanwhile, in Stockholm... Engelska-listorna är redan bara fantasy, som sågs här.

Topp 5 SF-bokhandeln Stockholm hösten 1986 - juni 2009 - svenska titlar:
1. Douglas Adams: Liftarens guide till galaxen, samlingsutgåva (ur tryck)
2. J R R Tolkien: Sagan om ringen (länk till nyöversättningen)
3. "J R R Tolkien" (Henry M Beard & Douglas C Kenney): Härsken på ringen
4. J R R Tolkien: Bilbo, En Hobbits äventyr (länk till nyöversättningen)
5. Robert Jordan: Farornas väg (ur tryck, förhoppningsvis tillfälligt)
Så tog han sig in där också, Robban. As is his wont.

Topp 5 SF-bokhandeln Stockholm hösten 1986 - juni 2009 - författare på svenska:
1. Robert Jordan
2. David Eddings
3. J R R Tolkien
4. Terry Pratchett
5. Katharine Kerr

/Kapten Karin

tisdag 14 juli 2009

SVT FTW!

Ja, jag säger då det! SVT kommer till undsättning, inte bara när det gäller att visa en sådan höjdarserie som Being Human utan också när det kommer till udda saker som Skräckministeriet! Carl Tofft som gjort prisbelönta Musikministeriet ger sig nu ikast med skräcken som en del av vår samtid, av vår fantasi och av vår verklighet. Det blir möten med Joyce Carol Oates, H.R Giger, Koji Suzuki och många andra. Seriestart 3 september - när det börjat bli mörkare på kvällarna...

Självklart hoppas hoppas hoppas vi att de även kommer att visa tredje säsongen av Torchwood - universellt lovprisade Children of Earth - med tanke på att de hade den mycket goda smaken att visa säsong ett och två. Captain Jack åt folket!!
/Nene Harkness och Captain Karin

måndag 13 juli 2009

Amen.

En kund kom fram till oss i kassan för en liten stund sedan och bad att få testa en fundering han haft.
"Visst," sa vi.
"Ni har läst American Gods?"
"Visst!" sa vi, leende.
"Jo, det är så här att..." han gjorde en gest som involverade hela butiken - "det här är ju som ett tempel. Man kommer ju hit även om man inte ska handla, liksom bara för att... offra. Förstår ni hur jag menar?"
"För en stunds andakt," nickade vi, som ju brukar komma in när vi är lediga, och han fortsatte tindrande:
"För att se alla de andra nördarna, och känna att ja, de finns kvar. För att umgås med alla de fina böckerna och sakerna, och känna stämningen, vara där allt det här finns. Som i ett tempel."
Vi förstod precis vad han menade! Och vi tror att ni också gör det? En mycket trevlig pratstund!
/Överprästinna Karin och lekbroder Tomas

Yes, it's a frakking toaster.

Lite rostat bröd att börja dagen med, kanske?Länk.
(Välkommen tillbaka från semestern, Ann!)

fredag 10 juli 2009

The Tri-Wizard Tournament

Nästa fight inspireras av att vi ska gå och se Harry Potter och Halvblodsprinsen på onsdag. Dumbledore får inte vara med, för han skulle vinna för enkelt. Och så kan man välja till döddagar vilka trollkarlar som ska vara med, så jag bestämmer enväldigt helt enkelt: inte ett slutgiltigt urval, utan en fight vi skulle vilja se. Det blir en tri-wizard tournament, med Harry in på ett wildcard, som hans vana är.

Who would win in a fight?

Severus Snape.
Fullständigt opålitlig potions- och defence against the dark arts-lärare. Alan Rickman!!!Bellatrix Lestrange.
Death-eater, aningen psykiskt instabil. Helena Bonham Carter!!!
Sirius Black.
Gudfar, oskyldigt anklagad, aningen psykiskt instabil. Gary Oldman!!!
Harry Potter.
The boy who lived. Ni har hört talas om honom, eller hur?
Skriv även i kommentarerna: hur tycker du att det borde ha gått i Harry Potter-böckerna? Vem borde ha överlevt? Vem borde ha dött? Vilka borde ha blivit ihop? Ni som inte läst ut - varning för spoilers.

/Karin Black, Minister of Magic

På tal om Tesla

Idag är det Nikola Teslas födelsedag!

Han var en underlig man med underliga idéer som kallades för the Wizard of the West. Hans växelström vann The War of Currents under 1880-talet där Edison stod för likström. Han tog fram radion som vi känner den och arbetade fram till sin död med experiment bland annat för den amerikanska regeringen. Han har en lista på patent som är fasligt lång, har publicerat delar av sin självbiografi i The Electrical Experimenter (kolla in pdf:erna om ni är hugade), hade en känslomässig relation till en duva och har mer än någon annan uppfinnare kittlat fantasin och kreativiteten i populärkulturen (klara favoriter är New Amsterdam av Elizabeth Bear och The Prestige, där spelad av David Bowie och Tannhäuser, Operation Novgorod). Här i butiken är han husgud och ett självklart inslag i steampunk-traditionen.

Jag önskar förstås att jag hade kunnat fira hans födelsedag med att säga att luftskeppen vann mot ufo:na, men nej. De där nedrans utomjordingarna. Det hade aldrig hänt om Tesla levt idag.
/Nene Tesla

torsdag 9 juli 2009

Fantastiska nyheter!

För alla Pratchett-fans är det här strålande nyheter: de har bestämt vem som ska spela i nya filmatiseringen av Going Postal!
I rollen som allas vår favoritlurendrejare har vi Richard Coyle (kanske mest känd som Jeff i Couplings) och som Reacher Gilt får vi se David Suchet (kanske historiens bästa Poirot). Vetinari spelas av Charles Dance (som gjort historiska roller tidigare i Murder Rooms, Bleak House, Fingersmith och Foyle's War) som blir assisterad av sin Drumknott, spelad av Steve Pemberton (som spelat skurk i Doctor Who). Och Claire Foy som Adora Belle Dearheart, oh my!

Ooooh, vi ser fram emot det hur mycket som helst! Tills dess kanske vi får läsa om boken, eller höra om den? Eller se någon av de andra filmerna?

tisdag 7 juli 2009

Riktigt uselt - en utmaning

Vår förkärlek för snygga bokomslag är väl bekant vid det här laget. Förlaget Orbit, som ofta gör riktigt snygga omslag, startar nu ett projekt vi känner att vi måste stödja: att designa "The Most Awesomely Bad SFF Cover in the World". Just nu pågår upprop i jakt på en riktigt usel titel (vår favorit hittills kan vara "Deep in the Depths of Dragondeep"), sedan ska man få lämna förslag på blurbar och vad som måste vara med i illustrationen. Underbart initiativ! Ska bli väldigt roligt att följa. Och självklart: vad har ni för förslag på riktigt usla SFF-titlar, blurbar och omslagsillustrationer? Några ytterligare titelexempel från Orbits upprop:

DIE! SPACEMONGOOSE DIE!

A Stain Upon the Vastness

Dark Mace of Ake’fujjii, Book Six: With This Sword I Rule! Part Two: The Gathering Storm by Rex Aerturos de Niffleschreiber

Zombie Time Cops

lördag 4 juli 2009

Att vara eller inte vara - människa

Imorgon kväll börjar en brittisk serie på tv som vi i butiken sett fram emot länge -
En vampyr, en varulv och ett spöke delar lägenhet och delar sina försök att verka vara vanliga människor. Den är välspelad och välskriven och ojojoj vad vi har sett fram emot den! SVT har mer information här, och annars är det bara att slå på SVT1 söndag kväll kl 21.00.

fredag 3 juli 2009

Drivor av bra serier!

Nu drar vi igång en Kampanj För Bra Serier Och Manga i alla tre butikerna. Det är ett antal titlar från framför allt DC, Vertigo och Del Rey som fått sänkta sommarpriser.

Om du alltså inte läst det moderna mästerverket Sandman så är det perfekt tid att börja nu: första delen, Preludes & Nocturnes, är med på kampanjen, sänkt till 148 kr (ord. 198). Vi kan även mycket varmt rekommendera dig att skaffa första delarna av - och bli obönhörligt fast i - de utmärkta serierna Hellblazer, Lucifer och Y the last man, samt frossa i Alan Moore med V for Vendetta och League of Extraordinary Gentlemen. Därtill kan man ta en mörkare tur till Gotham City med Frank Millers
och andra titlar. Läs hela listan här!

Vi har även sänkta priser på första, och ibland andra, delen i en massa roliga mangaserier. Det är självklart del av vår plan att snärja oskyldiga nördar - däribland oss själva - till att bli beroende av långa bokserier. Bland annat: tragikomiska Sayonara, Zetsubo Sensei, magiäventyrliga Fairy Tail, otakumangan Genshiken, mystiska Mushishi, fartfyllda fantasyn Tsubasa, musikaliska Nodame Cantabile, och många fler. Läs hela listan här!