lördag 30 augusti 2008

Dags för de små grå cellerna.

Den stolta eran Who would win in a fight är över, men Bloggers poll-verktyg finns kvar! Massor av roliga möjligheter presenterar sig. Vi börjar med en utmaning till våra deckare.

Fallet: Den mördade hittas i ett låst rum. Rummet kan inte öppnas utifrån. Dessutom hade den mördade ett vattentätt alibi för mordkvällen. Nu frågar vi oss - vem kan lösa den här kluriga gåtan först?

FBI Special Agent Dale Cooper.
Han löste mordet på Laura Palmer. Eller... på sätt och vis i alla fall? Och så har han den där zen-grejen på gång. Ge honom en kopp kaffe och en bit paj så är han redo att hitta de märkligaste förklaringar.

FBI Agent Fox Mulder.
Aliens, konspirationer, aliens, monster, aliens och övernaturliga brottslingar - Mulder brukar avslöja de flesta hemligheter och konspirationer. Och aliens.


Dirk Gently, P. I.
Dirk är en holistisk detektiv - han löser hela fallet, hittar hela katten och skickar hela räkningen. Men han tar inte betalt för att rädda mänskligheten från utplåning; däremot tar han betalt för "Detecting and triangulating the vectors of interconnectedness of all things."

Angel Investigations, Inc.
They help the helpless.










DCI Jack Spratt.
Har löst mordet på Humpty Dumpty, jagat psykopaten The Gingerbread Man, knäckt björnars grötsmugglingsligor, och rår inte alls för att han råkar döda jättar emellanåt eller att det växer en enorm bönstängel i hans trädgård.


Den första frågan måste väl bli - hur hittade de liket om rummet inte kan öppnas utifrån?? Denna och andra frågor lämnar vi åt er att klura över och sen lägga en röst!

fredag 29 augusti 2008

Har sett Blade Runner- Final Cut

Igår var vi på bio. Spegeln här i Malmö har visat Blade Runner- Final Cut i två veckor. Vi medger att det är lite sent för att vara oss att gå efter två veckor, men vi har ju sett filmen förut och dessutom har det varit mycket att göra och... undanflykter, undanflykter... Om vi vetat vilken fin upplevelse det skulle bli hade vi gått mycket tidigare!
Spegeln är en charmig biograf med en mysig, intim salong. Det var fräscht, rent och gemytligt när vi kom in. En ung herre gick förbi med en mugg kaffe som sen spred en ljuvlig doft under de första minuterna.

Det var den mest väluppfostrade, trevliga biopublik vi haft nöjet att dela upplevelse med någonsin. Under hela filmen var det ingen som pratade, ingen som prasslade och ingen som sörplade. Alla var där av samma anledning- att se filmen.

Och filmen sen! Lika bra som när jag såg den första gången. Mörk, med ett tempo som man inte ser i filmer idag, där det inte stressar en att det tar ett par sekunder extra för en person att ta sig upp när han försöker klättra på en fasad. Där en springande flykt genom folkmassor inte är flott och smidig, utan desperat. Där en rejäl höger räcker för att golva någon. Visst är den gammal, men det är verkligen uppenbart varför den har blivit en klassiker och inte en kalkon (som många andra sf-filmer från den tiden blev).

För att inte tala om fan-girl-service i form av Rutger Hauer och Harrison Ford i en och samma film. =)












Ja, gårdagen var mycket, mycket lyckad. Vi kommer att försöka se våra filmer på Spegeln om det går i framtiden.

/Nene, som tackar sin medpublik (och medger att hon faktiskt gillar den pålagda noir-rösten från första släppet av filmen) och Karin, som inte vill säga hur länge sedan det var hon såg filmen förra gången och bara är helt blown away!

torsdag 28 augusti 2008

Let there be rock!

Hittade en rolig lista på hårdrockslåtar baserade på sf och fantasy! Men jag måste ju hålla med kommentarerna - var är Led Zeppelin?!?! Värre Tolkien-mani får man ju leta efter...

Sen skulle vi ju kunna utöka listan om vi letar oss bortom metallen. Till exempel "Pet Sematary" med Ramones, "1984" med Eurythmics och "White Rabbit" med Jefferson Airplane. Sen finns det förstås den obligatoriska Wikipedia-listan... Någon som har fler förslag?

tisdag 26 augusti 2008

Nytt i butiken

Nu har vi äntligen fått in den igen: Warhammer 40 000 Roleplay Dark Heresy Core Rule Book! Dessutom har vi fått Gypsy Morph av Terry Brooks, boken som ska binda samman Shannara-böckerna med The Word and the Void-trilogin och göra ett enda stort romanbygge av alltihop. Vi vet ännu inte om Landover får vara med på ett hörn...

Vi har också fått in t ex Stephen King, Joe Hill, John Ringo, John Scalzi och Mercedes Lackey. Och... ute på lagret... står Anji och packar upp... lasersvärd-replicas!! Darth Vaders och Luke Skywalkers! May the Force be with you!
/Cap'n Karin

fredag 22 augusti 2008

Istället för OS - Avslutning

Nu är det dags att med pompa och ståt avsluta dessa intergalaktiska, interdimensionella silly olympics. Ceremonin lovar att bli lika imponerande som den folkfest invigningen var.

Nu förmörkas solen och ett nästan ogenomträngligt dunkel sänker sig över arenan. Fyrverkerierna skickas upp och stavar ut:
It's the End...
Ja... det är ju litet melankoliskt efter - men vänta, det blir mer!
of the World as we know it...
and We Feel Fine!
Aha! Och titta, där badar månen i blod också! Vilken färgprakt. Och där faller en stor stjärna, brinnande som en fackla, och den föll på en tredjedel av floderna och på vattenkällorna.

Först in på arenan marscherar fyra, förlåt, sju ryttare. Först Döden Binky, och därefter Svält, Farsot, Krig, hans söner Panik och Terror och hans dotter Clancy.
Och här kommer Fenrisulven rännande med Midgårdsormen, jättarna och Loke hack i häl.
Vertigo skickar fyra egna ryttare med olika intressen i ämnet: Lucifer och pastor Jesse Custer sida vid sida verkar ganska vänskapliga med varandra. Yorick Brown, den siste mannen, sneglar litet oroligt på ljusspektaklen medan John Constantine muttrar för sig själv och inte släpper Lucifer med blicken.






















Crowley och Aziraphale verkar märkligt avslappnade i sammanhanget där de står på gräsplanen och serverar vin och te.

Och här kommer nu ett brokigt följe till de kanske litet förutsägbara tonerna av AC/DC: Hellboy, Daemon Sadi och Lucivar Yaslana, Majeh, Chunchu, Ororon, Dante Valentine, Azazeal, Pinhead, och andra sorterade smådjävlar och demoner.






















Det börjar regna eld, får exploderar och marken börjar spricka - men vad är detta? Folk (eller vad vi ska kalla dem) börjar slå sig ner runt de osande flammorna och grilla marshmallows? Någon plockar fram en gitarr och de börjar sjunga lägereldssånger - Sympathy for the Devil var kanske litet förutsägbart igen, men ingen verkar ha lust att mörda, tortera eller ödelägga?

Kan det vara alla gråzonerna bland våra "ondingar" som dekonstruerat hela apokalypsen? Eller hade kanske Crowley och Aziraphale smugit in något i förfriskningarna? De ser rätt nöjda ut. Vad arrangörerna ska bli besvikna... Själv tycker jag att det blev rätt mysig stämning. Ska gå ner och få mig några marshmallows.

/Karin Device

torsdag 21 augusti 2008

Istället för OS - Mer studio

Vi har fler resultat från finaler:

Hästpolon blev tidigt förvandlad till quidditch. Hogwarts All-star, All-times Team, med Harry och James Potter i täten och Fred & George Weasley som Beaters, mötte i finalen Discworlds lag med Granny Weatherwax som kapten och Ridcully och Bibliotekarien som Beater.










Bibliotekarien presenterade den nya tekniken att hänga från motståndarnas kvast och slå på dem med sin kvast. Draco Malfoy utvisades för att ha förhäxat sina egna lagkamrater och Rincewind utvisades för att ha förhäxat sin egen kvast. Tiffany Aching som Seeker säkrade segern för Discworld! Snitchen hade i och för sig blivit besatt av småguden The God of Quidditch, men gudar får ju lov att fuska.

Konstsimsfinalen bjöd på ett imponerande startfält: Abe Sapien och Kraken i ett lag, Austin Powers och Ariel i det andra, Nessie och Crush i det tredje.




















Det var en hård kamp, blod och fjäll åt alla håll - nej. Nej, det var det förstås inte: det var en svindlande vacker uppvisning av koreografi och synkronisering till smäktande musik. Till slut vann lag Powers/Ariel på grund av mängden rosa glitter i deras dräkter, alltid ett säkert sätt att få poäng i den här grenen (tyst, Austin).

I Kast med liten planet vann Stålis klassen "Planet med gul sol" och Hulken vann klassen "Övriga planeter."












Och i boxningen vann Hellboy.

onsdag 20 augusti 2008

Tårtor och tentakler!

Okej, det har varit mycket tentakler på sistone, men idag, 20 augusti, måste vi ju fira H. P. Lovecrafts födelsedag!
Grattis gamle galn galosch! Så vi ägnade oss naturligtvis åt att googla "cthulhu cake". Som sagt, kulten är stor.



















Mmm, tentakler...

tisdag 19 augusti 2008

Filmnyheter, rykten, hädelser

Som om det inte räckte med Watchmen (nej, det räcker självklart inte! Och det dröjer för länge!) så ska det också bli film av The Spirit, Will Eisners klassiska noir-serie - regisserad av Frank Miller! Ser väldigt snyggt ut! Avvaktande optimism...
Avvaktande lyckorus inför nyheten att Tim Burton ska göra Alice i Underlandet!! För att inte tala om ryktena om att Johnny Depp ska spela The Mad Hatter?! Eeek!
Och det håller på och ska bli spelfilm av Tintin! Med Andy Serkis som Kapten Haddock! Tintin lär ska spelas av Thomas Sangster - Ralph Fiennes trumspelande son i Love Actually, som tydligen även varit med i Doctor Who. Men... ser han inte väldigt ung ut?
När vi hade hittat detta hittade vi också att Tintin har filmatiserats förr: det kom två franska spelfilmer på 60-talet. De verkar jättegulliga!
Och nu för litet mer skrämmande rykten. Remakes. Befängda, får-inte-vara-sanna, borde-vara-olagligt rykten om remakes.
1. Rocky Horror Picture Show.
Nej. Nej, nej, nej. Och av MTV dessutom. Hädelse! Fram med laserpistolerna! *PEW PEW PEW*
2. Bill & Ted's Excellent Adventure.
No way, dude! No. Way.
3. Blade Runner.
Well, producenterna Derek Anderson och Victor Kubicek har köpt rättigheterna till Philip K Dicks samlade verk. Så det skulle inte alls vara en remake av Blade Runner, utan en filmatisering av Do Androids Dream Of Electric Sheep. Shyeah right. *PEW PEW PEW* (Källa: SFX nr 172.)
Edit: 4. The A-Team.
Framflyttat till nutid. Bruce Willis som Hannibal. Woody Harrelson som Murdock. NEJ! FEL! *slår ner dem och hoppar på dem*
Dessutom blir det en remake på Death Race 2000, men av nån anledning heter den bara Death Race? :-p Av trailern att döma har de bara gjort GTA av alltihop och råkat det mesta av samhällskritiken? Jag hade väntat mig att loppet skulle komma som reality-tv nån gång snart... men jag borde kanske ha väntat mig det här också.

Anfäkta och anamma!
/Kapten Karin

måndag 18 augusti 2008

Istället för OS - Studio

Sammandrag från några av nattens tävlingar:













Conan fick väntat storstryk av Gon i triathlon. Den lille dinosaurien hade litet svårt för cykeln, men tack vare försprånget efter simningen och den fantastiska insatsen i maratonloppet gjorde det ingen större skillnad.













I damernas brottningsfinal möttes Xena och Nadine. Men de hann bara slänga omkring varandra i några minuter innan Lilla My - som diskats i semifinalen - dök upp och började bita dem i benen. Eftersom hon inte kunde diskas från finalen, som hon ju inte egentligen var med i, och eftersom de faktiska finalisterna sprang sin väg, tilldelades My guldmedaljen.

















Cricket-turneringen vanns av Krikkit och krocket-turneringen vanns av lag Hjärter. I båda fallen flydde de få överlevande motståndarna fältet/planeten hals över huvud.

Rodd-finalen vanns av tre män i en båt, to say nothing of the dog. Kanot-finalen avblåstes på grund av omåttligt banjospel.